"Zij was veel belangrijker voor Vitesse dan vaak wordt gedacht"

Marcel van Roosmalen
Marcel van Roosmalen Foto: © Pro Shots

Willem Osterloh (72) bewaart nog altijd goede herinneringen aan Paul van der Kraan. De ondernemer uit Elst, die bij Vitesse al sponsor was voor het Russische tijdperk, is vol lof over de huidige algemeen directeur van FC Twente.

"Rond de eeuwwisseling waren de problemen enorm. De Vrienden van Vitesse - Jan Snellenburg, Herman Veenendaal en Cor Guijt - gaven ontzettend veel geld uit aan de club", blikt hij terug op de website van de Gelderlander. "Maar op een gegeven moment houdt het op. Paul van der Kraan deed alles om Vitesse boven water te houden. Alle vier verdienen een standbeeld bij Vitesse. Zij hebben de club in leven gehouden", constateert Osterloh.

"Van der Kraan is de meest onderschatte man bij Vitesse", vervolgt hij. "Hij zorgde, met Marc van Hintum op technisch vlak, dat er ondanks alle financiële problemen een goed team op het veld stond. We konden alleen niks houden. Spelers als Stijn Schaars, Nicky Hofs of Ricky van Wolfswinkel. We namen met pijn in het hart afscheid van hen", aldus Osterloh, die ook nog altijd baalt van het feit dat Esther Bal in 2017 ontslagen werd door Vitesse.

"Zij was veel belangrijker voor Vitesse dan vaak wordt gedacht", legt hij uit. "Zij heeft de club naar buiten toe jarenlang goed uitgedragen. En zij heeft ervoor gezorgd dat Theo Janssen terug kwam. Van Ajax. Merab Jordania wilde er niet aan. Zij overtuigde hem Janssen toch terug te halen. Janssen heeft er een sloot geld voor opgegeven. Voor de club. Maar hij was een perfect uithangbord voor Vitesse", besluit Osterloh over de voormalig profvoetballer.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 29 mei 2022, 14:30
Eredivisie
AZ -
-
Vitesse -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
4 FC Twente 34 18 68
5 AZ 34 20 61
6 Vitesse 34 -9 51
7 FC Utrecht 34 5 47
8 SC Heerenveen 34 -13 41
Bekijk de hele stand