Ten Voorde bekritiseert Vitesse: "De boemerang is nooit ver weg"

Leon ten Voorde
Leon ten Voorde Foto: © NESimages

Deze week kwam naar buiten dat Vitesse (financiële) hulp heeft gekregen van voormalig Chelsea-eigenaar Roman Abramovitsj. Leon ten Voorde kan zich ook nog goed herinneren dat FC Twente veel 'lijken in de kast' had en onder andere met een veelbesproken Cyprus-constructie werkte om Felipe Gutiérrez te strikken.

"De licentiecommissie strafte FC Twente met een degradatie, de club won het hoger beroep en daarna volgde er een hoogst merkwaardige schadevergoeding, die onder grote druk tot stand was gekomen", blikt hij terug in zijn column voor de Tubantia. "Ter compensatie voor ‘vals spel’ moest FC Twente de andere clubs 1,5 tot 2 miljoen euro terugbetalen. Te midden van alle terechte sancties heb ik dat nooit begrepen", aldus Ten Voorde.

"Waren ze in Groningen misschien de malversaties van varkensfokker Renze de Vries vergeten? En hoe zat het ook alweer met de zwartgeldaffaire bij Ajax? Alle huichelaars sloten aan voor het altaar der schijnheiligen, ook die in Arnhem", constateert de clubwatcher van de Tukkers. "Op de dag dat het kansloze FC Twente degradeerde - op 29 april 2018 in Arnhem - hadden de Vitesse-supporters een treiterend spandoek voor de bezoekers met als tekst: ‘Het is maar een spelletje’. Daar viel weinig tegenin te brengen", beseft Ten Voorde.

"Het vervelende voor de makers is alleen dat in het voetbal de boemerang nooit ver weg is", legt hij uit. "Nou hoeft Vitesse van mij niet meteen te verdrinken in de bodemloze put die de club al jaren is, maar ze zouden in Arnhem op z’n minst dat boetegeld aan FC Twente kunnen terugbetalen. Al is de kans wel groot, dat geen hond het in de gaten heeft gehad dat die fooi ooit op de rekening is gestort. Misschien dat Marcel van Roosmalen nog een leuke anekdote over een verre oom kan vertellen", besluit Ten Voorde.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
7 FC Utrecht 34 5 54
8 SC Heerenveen 34 -6 46
9 RKC Waalwijk 34 -14 41
10 Vitesse 34 -5 40
11 Go Ahead Eagles 34 -10 40
12 NEC 34 -3 39
13 Fortuna Sittard 34 -23 36
Bekijk de hele stand