Woerts kritisch: "Het blijft doodstil in Arnhem, dat is heel raar"

Chris Woerts hoopt, in navolging van Marcel van Roosmalen, dat Vitesse afscheid gaat nemen van de Russische eigenaar Valeri Oyf. Dat laat de sportmarketeer weten voor de camera van Omroep Powned.

"Het blijft doodstil in Arnhem. En dat is eigenlijk heel raar, want er zitten twee Russen in de Raad van Commissarissen en meneer Oyf zuivert ieder jaar de grote tekorten aan bij Vitesse", legt hij uit. "Maar hij heeft nog geen standpunt ingenomen en dat hoort eigenlijk niet. Ook Vitesse hoort zich uit te spreken tegen de oorlog in Oekraïne", constateert Woerts.

"Oyf is bijna nooit in het stadion, maar hij dekt de tekorten al jarenlang af. Dat gaat om vijf, zes miljoen per jaar", verklapt hij. "Dus er zit serieus geld in. Waarom hij het doet... Ik heb altijd geleerd: gratis geld bestaat niet, maar blijkbaar bij Vitesse wel. Maar Vitesse moet gewoon op eigen benen durven staan. En Vitesse moet gewoon zeggen: 'Jongens, wij zijn ook tegen de oorlog in Oekraïne. Wij zijn blij met het geld van Oyf, maar Oyf moet ook zijn standpunt helder maken voor ons'", besluit Woerts.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 29 mei 2022, 14:30
Eredivisie
AZ -
-
Vitesse -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
4 FC Twente 34 18 68
5 AZ 34 20 61
6 Vitesse 34 -9 51
7 FC Utrecht 34 5 47
8 SC Heerenveen 34 -13 41
Bekijk de hele stand