Voormalig Vitesse-speler over Pröpper: "Dat vind ik dapper"

Arco Jochemsen heeft het na zijn voetballoopbaan over een andere boeg gegooid. De oud-speler van Vitesse is tegenwoordig wiskundedocent.

"Een prachtig vak", zegt de vijftigjarige Barnevelder in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Je brengt jonge mensen wat bij, helpt ze op weg in hun carrière. Ik haal er echt voldoening uit om voor de klas te staan."

Jochemsen speelde in zijn carrière drie bekerfinales. De oud-prof ging echter nooit volledig op in de voetbalwereld. "Het voetballen zelf vond ik leuk, genoot ik van", vertelt hij. "Maar ik heb het altijd vooral als een spelletje gezien, heb daarnaast altijd wat verder willen kijken. Het vak van docent geeft me in dat opzicht meer zingeving."

"Ja, van de buitenkant lijkt dat mooi."

Jochemsen heeft ook de keerzijde van de voetbalwereld gezien, zoals ook de onlangs gestopte PSV-middenvelder Davy Pröpper, die in het verleden ook bij Vitesse speelde. "Ik snap Davy wel", meent Jochemsen. "Die jongen heeft jarenlang in een keurslijf gezeten. Trainen, wedstrijden spelen, rusten."

"En ja, van de buitenkant lijkt dat mooi. Je hebt status en verdient veel geld. Maar ik kan me goed voorstellen dat je op een bepaald moment op zoek gaat naar meer inhoud. Dapper dat hij zijn contract heeft ingeleverd", aldus Jochemsen, die zelf na zijn profbestaan nog bij SDV Barneveld speelde.

Hij vond het na veel duels in de Eredivisie en in Europa niet lastig om tegen amateurclubs te spelen. "Nee, waarom?", vraagt Jochemsen zich af. "Voor een stratenmaker maakt het toch ook niet uit of hij zijn straten legt voor een cafetaria of voor een paleis? Doen wat je leuk vindt; daar gaat het om."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 29 mei 2022, 14:30
Eredivisie
AZ -
-
Vitesse -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
4 FC Twente 34 18 68
5 AZ 34 20 61
6 Vitesse 34 -9 51
7 FC Utrecht 34 5 47
8 SC Heerenveen 34 -13 41
Bekijk de hele stand