Voetbalclubs komen met statement: "Geen onderdeel van probleem"

Bal Eredivisie
Bal Eredivisie Foto: © Pro Shots

Het betaalde voetbal in Nederland is vrijdag met een statement naar buiten gekomen. "Geen publiek in voetbalstadions feitelijk bekeken in vier vragen."

Het betaald voetbal vraagt zich vrijdagmiddag hardop af, waarom er gevoetbald moet worden in lege stadions. Op sociale media delen alle betaald voetbalclubs hetzelfde statement, aan de hand van vier duidelijke vragen. "Helaas moet er van 'Den Haag' nog steeds in lege stadions worden gevoetbald, maar is dat ook zinvol?"

Het betaald voetbal geeft in statement één aan dat er in de stadions niet veel besmettingen plaatsvinden. "Dat blijkt uit de informatie die we bij de GGD hebben opgevraagd. De conclusie van de fieldlabs onderzoeken was dat "hogere bezoekersaantallen mogelijk zijn."

Op de vraag of het betaald voetbal veel reisbewegingen oplevert, is het antwoord kort: "Nee." Het stadionbezoek heeft een minimaal aandeel in de reisbewegingen van de gemiddelde Nederlander meldt het betaald voetbal. "Bij veel clubs woont 80 procent van de fans op minder dan vijf kilometer afstand."

Ook het feit dat de stadions in het buitenland niet leeg zijn is de oorzaak van ergernis. "In bijna alle landen in Europa zitten er supporters in de stadions en heeft de overheid dus niet voor deze maatregel gekozen. Nederland is een uitzondering. Dat zie je ook bij clubs die Europees voetbal spelen, zij missen het thuisvoordeel."

In vraag vier wordt dus geconcludeerd dat de maatregel niet zinvol is. "Het voetbal is geen onderdeel van het probleem. Er was al geen wetenschappelijk bewijs dat het sluiten van stadions nodig was en na een maand zonder publiek zijn de besmettingscijfers in Nederland niet of nauwelijks gedaald."

Weet Vitesse zondag met twee doelpunten verschil van Heracles Almelo? Bij BetCity.nl krijg je dan 2.85x je inzet. Registreer je nu via deze link en krijg ook nog een Free Bet van 20 euro bij een storting van 20 euro! Grijp die kans!

Daarnaast krijgen nieuwe en al geregistreerde spelers een Free Bet van 5 euro op Ajax - AZ én een Free Bet van 5 euro bij de Grand Prix van Abu Dhabi. Pakt Max Verstappen de wereldtitel?!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
wo
27/09
FC Twente
20:00
Vitesse
zo
1/10
NEC
12:15
Vitesse
za
7/10
Vitesse
21:00
Excelsior
za
21/10
Feyenoord
21:00
Vitesse
vr
27/10
Vitesse
20:00
PEC Zwolle
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
12 SC Heerenveen 6 -7 6
13 RKC Waalwijk 6 -8 6
14 Ajax 4 1 5
15 Vitesse 5 -6 3
16 FC Utrecht 6 -10 3
17 FC Volendam 5 -8 1
18 Almere City 6 -14 1
Bekijk de hele stand