Vitesse trekt zich terug uit BeNeLiga: "Benodigd draagvlak ontbreekt"

Vitesse
Vitesse Foto: © Orange Pictures

Er is donderdag een streep gezet door de plannen voor een BeNeLiga. De Nederlandse clubs die hier voorstander van waren hebben laten weten dat ze zich toch terugtrekken voor de competitie met Belgische clubs.

De Nederlandse clubs die in eerste instantie voorstander waren van de competitie hebben donderdag via een statement van de Eredivisie laten weten hier toch niet meer in mee te willen gaan. Ajax, PSV, Feyenoord, FC Utrecht, Vitesse en AZ hebben geconcludeerd dat er te weinig draagvlak bij hen en de overige Nederlandse clubs is voor de BeNeLiga.

Waar de Nederlandse clubs nu de stekker uit het project trekken, waren de Belgische teams het unaniem eens dat de competitie er moest komen. De Pro League meldde recent nog dat er "een unaniem draagvlak is om de mogelijke realisatie van de competitie alle kansen te geven. "De Nederlandse topclubs zetten het project nu stop, omdat het benodigde draagvlak ontbreekt", schrijft de Pro League donderdag in een verklaring.

Eredivisie CV zegt nu verder te gaan met "het verfijnen van het businessplan als een van de volgende stappen richting realisatie van de NL League". In de zogenoemde NL League zouden Nederlandse clubs het meer voor het zeggen hebben. Zij zouden zelf het competitieschema mogen uittekenen en ook mogen bepalen door welk bedrijf ze zich laten sponsoren, zonder bemoeienis van de KNVB.

Bij het plan zouden alle clubs in zowel de Eredivisie als de Keuken Kampioen Divisie er financieel op vooruit moeten gaan. De grotere clubs zouden wel inkomsten moeten afdragen aan kleinere clubs. Bij de laatste stemming hierover waren er volgens Voetbal International vier clubs tegen: Ajax, Feyenoord, De Graafschap en MVV.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 29 mei 2022, 14:30
Eredivisie
AZ -
-
Vitesse -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
4 FC Twente 34 18 68
5 AZ 34 20 61
6 Vitesse 34 -9 51
7 FC Utrecht 34 5 47
8 SC Heerenveen 34 -13 41
Bekijk de hele stand