Vitesse nieuws, transfers & geruchten

Vitesse schiet roulatiesysteem fans af: ''Dat lijkt me niks''

Vitesse is druk bezig met de voorbereidingen op komend seizoen, ook al is er nog veel ondanks door het coronavirus. Algemeen directeur Pascal van Wijk denkt na over manieren hoe de supporters mogelijk weer in de Gelredome kunnen komen.

"Er gaan geluiden over een roulerend model, waarin je supporters om de beurt naar het stadion laat komen. Maar dat lijkt me in eerste instantie niks", zegt Van Wijk in gesprek met Omroep Gelderland. "Ik ben van de gelijke monniken, gelijke kappen. Het liefste hebben we zoveel mogelijk mensen in het stadion. Maar we moeten rekening houden met alle scenario's."

Het is ook nog niet duidelijk hoe de club omgaat met de seizoenkaarthouders. "Of de supporters gecompenseerd gaan worden voor de wedstrijden die ze nu niet zien, maar waar ze wel voor betaald hebben? Dat stemmen we af met de andere eredivisieclubs. Of en hoe de supporters gecompenseerd gaan worden, moet binnen twee à drie weken duidelijk worden", aldus Van Wijk.

De bestuurder weet nog niet wanneer Vitesse begint met de verkoop van nieuwe seizoenkaarten. "Dat is echt een hele lastige vraag. Je weet namelijk niet wanneer het seizoen begint en of er supporters welkom zijn. Ik ben wel van mening dat wij iets te bieden moeten hebben als we wat gaan verkopen."

Lees meer: