Vitesse nieuws, transfers & geruchten

Vitesse presenteert eerste zomeraanwinst: "Een echte buitenkans"

Mathijs Tielemans tekent bij Vitesse
Mathijs Tielemans tekent bij Vitesse Foto: © Pro Shots

Vitesse heeft de eerste zomerse aanwinst binnen. Mathijs Tieleman heeft een contract getekend in Arnhem. De middenvelder zette zijn handtekening onder een verbintenis tot medio 2026.

De middenvelder is de eerste aanwinst van Vitesse voor komend seizoen. De controlerende middenvelder speelde sinds 2010 in de jeugdopleiding van PSV. De laatste jaren kwam hij tot 77 officiële wedstrijden (acht goals) bij het beloftenteam van de Eindhovenaren. Met name afgelopen seizoen maakte Tielemans hierin grote indruk.

Dit werd zelfs bekroond met een plaats in het ‘Elftal van het Jaar’ van de Keuken Kampioen Divisie. Ook droeg de technicus de aanvoerdersband bij Jong PSV. "Het was mijn nadrukkelijke wens om de stap naar een eerste elftal van een ambitieuze Eredivisieclub te maken", reageert Tielemans op de website van zijn nieuwe club. "Het voelt namelijk goed om mij te kunnen laten zien in de hoogste competitie van ons land."

"Vitesse is een mooie club en past perfect in dat plaatje. Bovenal bevat de technische staf twee oud-middenvelders die een prachtige carrière hebben gehad. Dat is ongetwijfeld ook goed voor mijn ontwikkeling. Ik heb er ontzettend veel zin in", aldus Tielemans. Hij wordt door technisch directeur Benjamin Schmedes een 'echte buitenkans' genoemd.

"Met zijn jonge leeftijd, talent en stormachtige ontwikkeling hebben we een uitstekende eerste slag op de transfermarkt geslagen. Door het vertrek van Matúš Bero en Sondre Tronstad moesten wij ons middenveld voor komend seizoen wel versterken. De komst van Mathijs was hierdoor een van onze prioriteiten. Wij zijn blij dat hij - ondanks de vele interesse - voor Vitesse heeft gekozen", aldus Schmedes.

Lees meer:
0 reacties