Vitesse pakt geweldig punt in Johan Cruijff ArenA door Manhoef

Million Manhoef en Steven Berghuis
Million Manhoef en Steven Berghuis Foto: © Pro Shots

Vitesse heeft woensdagavond een knap punt gepakt tegen Ajax. In Amsterdam werd het 2-2 tegen de regerend landskampioen. Het zorgt voor extra druk in de hoofdstad.

Zes minuten duurde het voor de eerste bal tegen de touwen ging. Dusan Tadic werd de gevierde man na een voorzet van Steven Bergwijn. Het leek het begin van een makkelijke avond, want de Amsterdammers kregen daarna een aantal kansen om de voorsprong te verdubbelen. Mohammed Kudus raakte daarbij de paal, waarna Vitesse de 1-1 maakte via de pijlsnelle Million Manhoef.

In de tweede helft maakte de Vitessenaar zijn tweede treffer, waardoor Ajax tegen een achterstand aankeek. Dat was een wonder, aangezien de thuisploeg daarvoor een aantal enorme kansen kreeg. Berghuis raakte daarbij het alluminium, terwijl Kudus ook nog dichtbij was. Uiteindelijk zorgde invaller Lorenzo Lucca voor de gelijkmaker in minuut 79.

De ploeg ging daarna op jacht naar de winnende goal, maar die viel niet meer. Brian Brobbey was nog dichtbij, maar ook hij raakte de paal. Het is de volgende tik voor Alfred Schreuder, die al behoorlijk onder druk stond voorafgaand aan het duel. Ajax heeft nu één punt minder dan koploper PSV.