Vitesse krijgt snel nieuwe eigenaar; club kan selectie versterken

Het logo van Vitesse op een bal
Het logo van Vitesse op een bal Foto: © Pro Shots

Vitesse zal in de eerste week van september de nieuwe eigenaar presenteren. Wel krijgen de Arnhemmers per direct middelen om de selectie te versterken.

De versterkingen zullen wel op huurbasis naar Vitesse komen. Dat laat de club vrijdag weten via de officiële kanalen. Volgens algemeen directeur Pascal van Wijk heeft de Arnhemse club een akkoord bereikt met de nieuwe eigenaar 'over alle contractuele voorwaarden.'

Wel moeten er nog enkele zaken geregeld worden. Vitesse wil in de eerste week van september de laatste stappen zetten en alle benodigde documenten aan de KNVB overdragen. Daarna zal de licentiecommissie van de voetbalbond nog goedkeuring moeten verlenen aan de overnamen.

"Na een traject vol positieve gesprekken en meerdere bezoeken van de overnamepartij aan Arnhem zijn we nu niet alleen dicht bij de afronding, maar spreken we ook nadrukkelijk ons vertrouwen uit in de toekomst van Vitesse", laat Van Wijk weten.

De overnamesituatie had een remmend effect op de mogelijkheden op de transfermarkt. "We hebben reeds zeven nieuwe spelers aangetrokken, maar spraken vlak voor de competitiestart de hoop en verwachting uit dat we spoedig nog meer lucht en ruimte zouden krijgen."

"Dat laatste is inmiddels het geval, wat wordt bevestigd door de komst van Kacper Kozlowski", doelt de directeur op de laatste aanwinst, die gehuurd wordt van Brighton & Hove Albion.

Van Wijk gaat verder: "Benjamin Schmedes is met zijn team druk bezig om onze selectie verder te versterken, ook al met de financiële steun van de beoogde toekomstige grootaandeelhouder."

"Gezien de beperkte tijd die nog rest in de transferwindow, gaan we in deze fase met name over tot de huur van spelers. In de resterende dagen gaan we er in ieder geval alles aan doen om de kansen in de huidige markt zo goed mogelijk te benutten", besluit de Vitesse-directeur.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
12/02
Vitesse
14:30
FC Utrecht
za
18/02
FC Volendam
16:30
Vitesse
zo
26/02
Vitesse
14:30
Ajax
zo
5/03
Vitesse
14:30
AZ
za
11/03
Sparta Rotterdam
21:00
Vitesse
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
10 NEC 20 2 23
11 Fortuna Sittard 20 -8 23
12 Go Ahead Eagles 20 -7 22
13 Vitesse 20 -12 20
14 Excelsior 20 -23 20
15 FC Volendam 20 -23 17
16 FC Emmen 20 -19 16
Bekijk de hele stand