Vitesse nieuws, transfers & geruchten

Vitesse krijgt geen gelijk maar gaat door: ''Blijven bij ons standpunt''

Vitesse wilde een huurverlaging van stadion GelreDome, stapte naar de rechter, maar kreeg geen gelijk. De Arnhemse club laat het hier echter niet bij zitten, zo meldt de club op de eigen website.

"We hebben uiteraard respect voor het oordeel van de rechter. Op voorhand wisten we dat de kans op een oplossing via een kort geding beperkt zou zijn. Hoewel wij nog altijd openstaan om met de wederpartij om tafel te gaan om tot redelijke huurafspraken te komen, lijken onze kansen in een bodemprocedure aanzienlijk hoger te zijn dan in het kort geding", zegt algemeen directeur Pascal van Wijk op de clubsite van Vitesse.

"Wij blijven bij ons standpunt, dat als er geen huurgenot verschaft kan worden, juist in een uitzonderlijke crisistijd waarin we ons momenteel bevinden, we met elkaar tot redelijke afspraken moeten komen. We zien dat de rechter ons daar gelijk in geeft. Inmiddels is ook duidelijk dat meerdere clubs kritisch kijken naar de huur van het stadion. Vitesse is hierin overigens geen uitzondering", vervolgt de beleidsman.

Toch wil Wijker ook alvast vooruit kijken. "We moeten door en we gaan dus ook door. Armen wijd, borst vooruit en kop omhoog. Ondanks alle corona-omstandigheden, bereiden we ons voor op het nieuwe seizoen. Eerder deze week hebben we onze nieuwe hoofdtrainer gepresenteerd en de seizoenkaartcampagne is gisteren zeer succesvol gestart, met een recordaantal supporters die binnen één dag verlengd hebben. Hoewel we het vizier op de toekomst hebben, neemt dat niet weg dat we ons gaan beraden op eventuele juridische vervolgstappen om alsnog tot betere huurafspraken te komen."

Lees meer: