Vitesse nieuws, transfers & geruchten

'Vitesse heeft wat dat betreft niet bepaald een mooi trackrecord''

Vitesse staat vooraan het nieuwe tijdperk met het vastleggen van Johannes Spors, de nieuwe technisch directeur. In tegenstelling tot zijn voorgangers, is hij een echte laptopdirecteur.

Pas na een lang onderzoek van videobeelden en data komt Spors met mogelijke versterkingen. Dan volgt de volgende stap. "De speler helemaal ontleden, live bekijken en alle mogelijke verrassingen uitsluiten. Bij onze Oosterburen staat hij bekend als de man die de huidige Duitse international Timo Werner naar Leipzig haalde. Keer op keer was hij naar Stuttgart afgereisd om die spits aan het werk te zien. Het gevolg van de denderende data, die veel malen beter waren dan wat je met het blote oog zag", schrijft Iwan van Duren in Voetbal International.

Spors begon zijn loopbaan bij 1899 Hoffenheim toen hij nog Sportwetenschappen studeerde. Nu maakt Vitesse een verrassende keuze door hem aan te stellen. Vitesse was volgens hem opzoek 'naar iemand die het verschil kan maken.' "Algemeen directeur Pascal van Wijk was snel overtuigd na de eerste gesprekken en heeft het over een ‘ambitieuze en moderne technisch directeur. Een td die ervaren is in het toepassen van hedendaagse middelen zoals datagebruik en die zowel voetbaltechnisch als wetenschappelijk onderlegd is."

"Spors is geen man uit de kleedkamer. Geen gebruinde vent met een opvallend horloge. Geen Alfa - maar een Beta-man. Een voetbalnerd die een groot deel van zijn leven heeft besteed aan het bekijken van spelers", weet de journalist. Hij is dus van harte welkom bij Vitesse, want 'Vitesse heeft wat dat betreft niet bepaald een mooi trackrecord'. 

De eerste klussen voor Spors zijn duidelijk: een nieuw team en een nieuwe trainer. Een aardige klus, want verschillende spelers vertrekken transfervrij en de huurlingen keren terug naar hun clubs. 

Lees meer: