Vitesse nieuws, transfers & geruchten

'Vitesse heeft Excelsior-doelman op radar': "Zou ik wel aandurven"

Stijn van Gassel
Stijn van Gassel Foto: © Pro Shots

Stijn van Gassel maakte een ijzersterk seizoen door bij Excelsior en mede dankzij de sluitpost wisten de Kralingers zich te handhaven op het hoogste niveau. De 26-jarige doelman heeft zich daarmee in de kijker gespeeld.

"Het zou gek zijn als dat niet zo is", reageert hij in gesprek met Voetbal International. "Ik heb ambities, dat mag duidelijk zijn. Ik zou een volgende stap wel aandurven. Als mens en als doelman heb ik me ontwikkeld, maar het plaatje moet wel kloppen. Ik heb de leeftijd om te spelen. Een Nederlandse subtopper, een avontuur in het buitenland, ik sta er voor open."

In Nederland is er veel belangstelling. "Clubs als SC Heerenveen, Vitesse, Feyenoord en FC Twente hadden of hebben interesse", schrijft verslaggever Chris Tempelman. Van Gassel wacht rustig af. "De keeperscarrousel moet nog op gang komen. Er zijn behoorlijk wat Nederlandse doelmannen die een goed seizoen hebben gehad. Er is een kentering zichtbaar. Een paar jaar geleden had iedereen het altijd over de slechte keepers in Nederland. Uit alle hoeken kwamen ze. Wij werden afgemaakt en waren slecht, nu worden keepers veel meer gehyped. Vaessen, Olij, ik ook. Het zegt wel iets over hoe keepers zich ontwikkelen."

Van Gassel hoeft niet per se te vertrekken. "Ik heb het prima bij Excelsior, ik zie het absoluut niet als straf als ik hier nog een seizoen onder de lat sta. Ik laat mijn gevoel spreken. We zullen zien wat er gaat gebeuren. Ik weet dat er interesse is en dat er clubs zijn die zich gemeld hebben. Tijdens het seizoen wilde ik niets weten, nu blijf ik graag op de hoogte. Ik ga niets uitsluiten. Als een club echt wil en het gevoel is goed, dan schroom ik niet om het te doen."

Lees meer:
0 reacties