Vitesse nieuws, transfers & geruchten

Vitesse-fans verlost van 'Gazastrook': "We mógen er weer staan"

Een Vitesse-supporter op Papendal
Een Vitesse-supporter op Papendal Foto: © Orange Pictures

Vitesse verkeert in serieuze problemen. De club uit Arnhem is hekkensluiter in de Eredivisie en trainer Phillip Cocu is opgestapt. Daarnaast zijn er grote zorgen over de Amerikaanse overname. De supporters op het trainingsveld richten zich echter op het voetbal.

De meeste zijn opgelucht dat Cocu vertrokken is. "We mógen er weer staan", vertelt supporter Ulbe Rozeboom met een lach aan De Gelderlander. "De besloten trainingen zijn voorbij. Onder Cocu werden op het laatst zowat elke dag de hekken gesloten. En waarvoor? Niet vanwege het verrassende of flitsende voetbal."

Cocu introduceerde op Papendal een speciaal supportersvak, een beperkte strook gras dat is afgezet met kettingen. Fans mocht daar, op grote afstand, de trainingen volgen. Het stuk gras kreeg de naam 'Gazastrook'. "Die is nu weer vrij", reageert supporter Jan.

Inmiddels worden de trainingen geleid door assistenten Chris van der Weerden, Theo Janssen en keeperstrainer Raimond van der Gouw. "Alle trainers zijn nu wel netjes op tijd", grapt Rozeboom. "Cocu stapte altijd veel later het veld op. Hij delegeerde. Alsof hij aan het hoofd stond van een topclub. Maar wij stonden onderaan. Dan moet je bovenop de groep zitten."

Vitesse is op zoek naar een opvolger van Cocu. Volgens Jan hadden de Arnhemmers eerder in actie moeten komen. "Ze hebben bij Vitesse vorig jaar de kans laten liggen om Joseph Oosting terug te halen", stelt hij. "Hij zit nu bij FC Twente. Maar die hadden ze moeten aanstellen."

Lees meer:
0 reacties