Vitesse nieuws, transfers & geruchten

Vitesse faalt met gele kaart Loïs Openda: "Waanzin ten top"

De schorsing van Loïs Openda heeft in Nederland voor gefronste wenkbrauwen gezorgd. Thomas Letch vroeg zich na de wedstrijd met Rapid Wien (2-1, verlies) af of de aanvaller in zijn ploeg geschorst was voor de return.

Openda liep een gele kaart op na een opstootje. "Of het een domme gele kaart was? Dat was het", vertelde Letsch na afloop in gesprek met ESPN. "Is het zijn tweede? Is hij geschorst?", vraagt hij aan de verslaggever die bevestigde dat Openda geschorst is voor de volgende wedstrijd. "Elke speler weet dat hij op scherp staat", reageerde Letsch. "Hij is nu geschorst en voor ons is dat zeer vervelend. Maar dit is ook sport. En ja, ik was daarvan dus wel op de hoogte." In de studio van ESPN vindt men het amateuristisch. "Dat je als trainer niet op de hoogte bent van de gele kaartenstatus van je elftal en met name van je beste speler. Kom op, ik vind dit waanzin ten top", aldus Pierre van Hooijdonk. Arnold Bruggink vindt dat de gehele staf van Vitesse gefaald heeft. "Over het algemeen wijzen mensen om de trainer hem op dat soort dingen."

🤔 Thomas Letsch was niet op de hoogte van de schorsing van Loïs Openda "Amateuristisch, waanzin ten top" pic.twitter.com/jKlCsr3aFE — ESPN NL (@ESPNnl) February 17, 2022

Lees meer: