Vitesse nieuws, transfers & geruchten

Vitesse-aanwinst heeft vertrouwen in zijn club: "Duidelijk plan"

Mathijs Tielemans tekent bij Vitesse
Mathijs Tielemans tekent bij Vitesse Foto: © Pro Shots

Vitesse heeft voor aankomend seizoen nog maar twee spelers aangetrokken. Eén hiervan is Mathijs Tielemans, die transfervrij is overgekomen van Jong PSV. Zijn grote droom was om zijn debuut in het eerste elftal van de Eindhovenaren te maken, maar helaas mocht dat voor hem niet zo zijn.

Daarom besloot Tielemans de overstap naar Vitesse te maken. Het is daar door een nieuwe eigenaar en financiële problemen best onrustig, maar dat schrikte de 21-jarige middenvelder niet af. In De Telegraaf geeft hij aan: "Ze hebben een duidelijk plan met me, het vertrouwen is groot en dit is gewoon een mooie club om iets te presteren en mooie dingen te laten zien komend seizoen. Dat waren voor mij de dingen die belangrijk waren."

Die kansen kreeg hij nauwelijks bij PSV. "Voor mijn gevoel was de stap bij PSV om mezelf te laten zien in de Eredivisie lastig", zegt Tielemans. "Ik heb vaak meegetraind met het eerste, heb regelmatig op de bank gezeten en ben ook mee geweest naar Europese uitwedstrijden. Alleen dat debuut is er nooit van gekomen. Als dat uitblijft, is het tijd voor een volgende stap. Ik denk dat ik via deze weg mijn kansen vergroot om mezelf op Eredivisie-niveau te kunnen bewijzen. Ik hoop dat het goed uitpakt en dat ik veel minuten kan gaan maken dit seizoen."

Vitesse-trainer Philip Cocu is in ieder geval enthousiast over de jonge voetballer. "Tielemans is een technisch vaardige middenvelder, die heel goed in de passing is. Hij kan zowel controlerend als aanvallend spelen. We hebben vorig jaar een oefenwedstrijd gespeeld tegen Jong PSV en daarin viel hij ons direct in positieve zin op. We hebben in een vroegtijdig stadium contact met Mathijs gelegd en hem ervan kunnen overtuigen voor Vitesse te kiezen. Daar ben ik heel blij mee, want hij past heel goed bij hoe we willen spelen."

Lees meer:
0 reacties