Vitesse nieuws, transfers & geruchten

Verlaat Vitesse de Eredivisie na een bijzonder teleurstellend seizoen?

Edward Sturing
Edward Sturing Foto: © BSR Agency

Het seizoen 2023/24 is een seizoen om snel te vergeten voor de supporters van Vitesse. Waar het buiten het voetbalveld om een grote chaos is binnen de club, zijn de resultaten op het veld ook bijzonder slecht te noemen. Met nog enkele wedstrijden te gaan in het seizoen staat Vitesse momenteel op plek zeventien en lijkt de degradatie naar de Keuken Kampioen Divisie onvermijdelijk. Kan de ploeg van Edward Sturing in de laatste weken toch nog voor een stunt zorgen?

Een hoopvol begin van het nieuwe seizoen

Ondanks dat Vitesse momenteel op plek zeventien staat, was dit aan het begin van het seizoen niet direct te verwachten. De ploeg versterkte zich in de zomer met ervaren spelers als Mica Pinto (Sparta Rotterdam) en Eloy Room (Columbus). Verder werden er vooral veel jonge talenten aangetrokken, zoals Amine Boutrah (Concarneau), Mathijs Tielemans (Jong PSV), Ramon Hendriks (Feyenoord) en Fodé Fofana (Jong PSV). Bovendien werd het seizoen begonnen met een 1-2 overwinning op bezoek bij FC Volendam. De fans wisten echter nog niet wat hen allemaal te wachten zou staan in de maanden die volgden. Na dit hoopvolle begin ging het namelijk mis en verloor de ploeg uit Arnhem achtereenvolgens van PSV (1-3), AZ (0-2), RKC Waalwijk (0-2), Sparta Rotterdam (1-0) en FC Twente (1-0). In de zevende speelronde wist Vitesse pas voor de tweede keer te winnen, toen de derby bij NEC gewonnen werd (1-3).

Het hopeloze seizoen is bijna ten einde

Na dit positieve resultaat leek het even beter te gaan met Vitesse. Zo werd er gelijkgespeeld tegen Excelsior Rotterdam (0-0) en PEC Zwolle (1-1) en werd in de KNVB Beker gewonnen van Groene Ster (0-1). Wel werd er ook nog flink verloren op bezoek bij Feyenoord (4-0). Hier bleef het eigenlijk ook bij voor het hele seizoen. Verder werd namelijk tot maart alleen nog maar gewonnen van Heracles Almelo (2-0), SC Heerenveen in de KNVB Beker (1-0), AFC (1-0) in de KNVB Beker en Excelsior Rotterdam (1-2). Daarnaast wisten ze ook nog punten bij elkaar te sprokkelen tegen FC Utrecht (0-0) en FC Volendam (1-1). De conclusie kan dus getrokken worden dat het hopeloze seizoen bijna ten einde is. De komende weken zullen de laatste wedstrijden gespeeld worden en de score voetbal kan ook nog live gevolgd worden. Gaan de mannen van Sturing nog stunten of houdt het Eredivisie-avontuur hier op voor Vitesse? We gaan het zien de komende weken.

Het seizoen 2023/24 mag misschien wel een van de slechtste seizoenen van Vitesse genoemd worden. Zeker in de Eredivisie deden ze het niet vaak, al dan niet nooit, zo slecht. Begin maart stond het team na 23 wedstrijden pas op zestien punten. Voor de fans van Vitesse is echter ook weer licht aan het einde van deze donkere tunnel. Het einde van het seizoen staat namelijk voor de deur en FC Twente liet eerder al zien dat een degradatie ook een boost aan de club kan geven om de draad weer op te pakken.

Lees meer:
0 reacties