Van Hintum: "Bij Vitesse wordt hij als een prinsje behandeld"

Marc van Hintum
Marc van Hintum Foto: © Pro Shots

Riechedly Bazoer stond de afgelopen winterse transferperiode in de nadrukkelijke belangstelling van Feyenoord en PSV, maar is nog steeds in dienst van Vitesse. Komende zomer loopt de verdediger annex middenvelder echter transfervrij de deur uit bij de Arnhemmers.

Bazoer is na twee seizoenen Vitesse duidelijk toe aan een stap hogerop vindt ook Thomas Letsch, trainer van de Arnhemmers. "Riechedly heeft het zelf afgedwongen, dat gunt iedereen hem ook", vertelt Letsch bij Voetbal International. "Hij moet goed afwegen wat het beste voor hem is. Dat heeft met zijn positie te maken. Ik denk dat hij bij grote clubs kan spelen in de rol die hij hier bij Vitesse bekleedt."

Marc van Hintum was technisch directeur bij Vitesse in de periode dat Bazoer naar Arnhem kwam. "Naar een club waar hij in dezelfde rol kan spelen", reageert Van Hintum op de vraag waar Bazoer het beste naar toe kan. "Maar waar dat is? In Italië zijn er een paar clubs die het doen, zoals Atalanta Bergamo. En dan nog moet je afwachten hoe dat uitpakt"

"Laten we eerlijk zijn, bij Vitesse is en wordt hij als een prinsje behandeld", vervolgt Van Hintum. "De positie is bij wijze van spreken voor hem gecreëerd, hij mag het invullen zoals hij wil. Dat doet hij goed. Daar verdient hij de credits voor, maar dat gaat nergens anders gebeuren. Als hij naar een buitenlandse club gaat, komt hij in een selectie van veertig man. Dan gaat het heel anders."

"Kennelijk zijn de Russen daar van teruggekomen."

Van Hintum is verbaasd dat Bazoer deze winter niet is verkocht. "Toen wij hem haalden, was de opdracht letterlijk om hem op te pimpen en na twee jaar te verkopen. Kennelijk zijn de Russen daar van teruggekomen. Bazoer kwam van Utrecht waar hij met veel gedoe wegging."

"Wij hebben ons afgevraagd of we het moesten doen, hadden twijfels. Vergeet ook niet dat het eerste jaar niet best was. Letsch is zijn redding geweest. Je moet met Bazoer kunnen en willen omgaan. Eerlijk is eerlijk, dat hebben beide partijen prima gedaan."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
wo
27/09
FC Twente
20:00
Vitesse
zo
1/10
NEC
12:15
Vitesse
za
7/10
Vitesse
21:00
Excelsior
za
21/10
Feyenoord
21:00
Vitesse
vr
27/10
Vitesse
20:00
PEC Zwolle
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
12 SC Heerenveen 6 -7 6
13 RKC Waalwijk 6 -8 6
14 Ajax 4 1 5
15 Vitesse 5 -6 3
16 FC Utrecht 6 -10 3
17 FC Volendam 5 -8 1
18 Almere City 6 -14 1
Bekijk de hele stand