Supporters Vitesse woedend: "De burgemeester profiteerde mee "

Vitesse-fans
Vitesse-fans Foto: © Pro Shots

Crew 81, een deel van de harde kern van Vitesse, gaat voor meer dan een jaar staken. Burgemeester Ahmed Marcouch van Arnhem deelde vele stadionverboden uit en daar zijn de supporters het niet mee eens.

De vereniging reageert: "De eerlijkheid gebiedt ons te zeggen dat we geen lieverdjes zijn. Wij doen dingen fout en sommige gedragingen zijn ronduit asociaal. Onze identiteit is er een van randjes opzoeken en daar ook overheen gaan. De burgemeester profiteerde graag mee van de negatieve hype rondom Vitesse met populistische teksten", laat zij weten.

Burgemeester Marcouch reageert in gesprek met De Gelderlander terug: "Ouders van kinderen hebben mij aangeschreven. Ik krijg veel signalen dat ze zich op de tribunes van het Gelredome niet veilig voelen. Er zijn de laatste tijd veel heftige incidenten. Het gaat om geweld, vuurwerk en dingen op het veld gooien. De club neemt daarvoor haar verantwoordelijkheid en legt stadionverboden op, waarvoor mijn grote complimenten."

Marcouch negeert de kritiek van Crew81 dan ook. "Het zou hen sieren als ze hun frustratie richten op diegenen die zich misdragen. Steek een hand in eigen boezem en wees kritisch. Het gaat maar om een kleine minderheid van de supporters. Wij proberen juist met een stadionverbod diegene te raken die zich misdragen. En dat zijn geen echte supporters. Ze komen alleen naar het stadion om rotzooi te schoppen".

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 29 mei 2022, 14:30
Eredivisie
AZ -
-
Vitesse -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
4 FC Twente 34 18 68
5 AZ 34 20 61
6 Vitesse 34 -9 51
7 FC Utrecht 34 5 47
8 SC Heerenveen 34 -13 41
Bekijk de hele stand