Nieuws - VitesseInside.nl - Vitesse Nieuws https://www.vitesseinside.nl/rss/nieuws . Sturing blikt vooruit: ''Ik heb er dus veel vertrouwen in'' https://www.vitesseinside.nl/nieuws/hoofdnieuws/267960/sturing-blikt-vooruit-ik-heb-er-dus-veel-vertrouwen-in https://www.vitesseinside.nl/nieuws/hoofdnieuws/267960/sturing-blikt-vooruit-ik-heb-er-dus-veel-vertrouwen-in Edward Sturing speelt zaterdagavond met Vitesse tegen Fortuna Sittard. In Sittard hoopt de trainer, die het huidige seizoen afmaakt, de eerste driepunter van de tweede seizoenshelft te boeken.

"We hebben goed getraind en zijn nu twee weken bezig met de groep", vertelt hij in gesprek met Omroep Gelderland. "Het betekent niet dat we er al zijn, maar we hebben stappen gemaakt. Zowel voetballend als fysiek. Ik heb er dus veel vertrouwen in voor morgen, want ik weet dat we een goed elftal hebben met veel kwaliteit"

Sturing denkt dat absoluut niet dat het een 'makkie' wordt. "Ja, in principe moeten we daar winnen", zegt hij. "Maar Fortuna verliest weinig thuis en de eredivisie is vrij onberekenbaar. Je ziet vaak verrassingen en ploegen liggen dicht bij elkaar. We zullen volle bak moeten spelen, maar als je van tevoren weet dat je gaat winnen zou het ook niet interessant zijn."

]]>
Fri, 17 Jan 2020 21:33:00 +0100
Blackman vertrekt bij Vitesse: Chelsea roept doelman terug https://www.vitesseinside.nl/nieuws/eerste-elftal/268000/blackman-vertrekt-bij-vitesse-chelsea-roept-doelman-terug https://www.vitesseinside.nl/nieuws/eerste-elftal/268000/blackman-vertrekt-bij-vitesse-chelsea-roept-doelman-terug De periode van Jamal Blackman bij Vitesse kent een vroegtijdig einde. Chelsea heeft de Engelse doelman, die dit seizoen aan Vitesse werd uitgeleend, per direct teruggeroepen. Dat meldt De Gelderlander.

Blackman schijnt gisterochtend al terug te zijn gevlogen naar Londen. Het vertrek van de 26-jarige goalie komt uit de lucht vallen. Blackman kon deze week voor het eerst serieus meetrainen bij Vitesse, nadat hij de gehele eerste seizoenshelft nodig heeft gehad om te herstellen van een beenbreuk. 

Blackman keert nu per direct terug bij Chelsea. Wat men in Londen voor plannen heeft met de Engelsman is onduidelijk. Chelsea kan Blackman tot het einde van de maand januari nog aan een andere club verhuren. 

]]>
Fri, 17 Jan 2020 19:37:00 +0100
Clark heeft er zin in: ''Het is net alsof ik weer een klein kind ben'' https://www.vitesseinside.nl/nieuws/hoofdnieuws/267964/clark-heeft-er-zin-in-het-is-net-alsof-ik-weer-een-klein-kind-ben https://www.vitesseinside.nl/nieuws/hoofdnieuws/267964/clark-heeft-er-zin-in-het-is-net-alsof-ik-weer-een-klein-kind-ben Max Clark kan niet wachten om te beginnen aan de tweede seizoenshelft. De onderbreking heeft hem goed gedaan, maar ondanks dat wil hij weer wedstrijden gaan voetballen.

"Het is net alsof ik weer een klein kind ben", zegt hij met een lach. "Toen kon ik ook al niet wachten totdat het weer zou gaan beginnen. We hebben het prima gehad in Portugal, dus we zijn er klaar voor." Hij ziet dat het onder Edward Sturing anders gaat dan toen Leonid Slutskiy er nog was.

"Dat heeft even tijd nodig gehad, het is wennen. Maar we moeten er vooral niet te moeilijk over doen. Het gaat steeds beter. We zullen ons moeten wapenen tegen een tegenstander die vooral op de counter speelt. Maar laat ik voorop stellen dat we eerst vooral naar onszelf moeten kijken. We hebben er zin in", aldus Clark in gesprek met Vitesse TV.

]]>
Fri, 17 Jan 2020 19:15:00 +0100
'RKC Waalwijk klopte tevergeefs aan bij Vitesse voor buitenspeler' https://www.vitesseinside.nl/nieuws/historie-oud-spelers/267930/rkc-waalwijk-klopte-tevergeefs-aan-bij-vitesse-voor-buitenspeler https://www.vitesseinside.nl/nieuws/historie-oud-spelers/267930/rkc-waalwijk-klopte-tevergeefs-aan-bij-vitesse-voor-buitenspeler RKC Waalwijk heeft de afgelopen dagen geïnformeerd bij Vitesse naar Thomas Buitink. Dat meldt het Brabants Dagblad. Volgens de krant kreeg de club uit Waalwijk al gauw te horen dat het niet mogelijk was.

De talentvolle buitenspeler moest het dit seizoen doen met invalbeurten. Alleen in de bekercompetitie kreeg hij twee keer een basisplaats, waarin hij tegen ODIN '59 ook nog verantwoordelijk was voor een doelpunt.

]]>
Fri, 17 Jan 2020 17:25:00 +0100
''Slutskiy is niet een nieuw licht die ons allemaal beter maakt'' https://www.vitesseinside.nl/nieuws/hoofdnieuws/267931/slutskiy-is-niet-een-nieuw-licht-die-ons-allemaal-beter-maakt https://www.vitesseinside.nl/nieuws/hoofdnieuws/267931/slutskiy-is-niet-een-nieuw-licht-die-ons-allemaal-beter-maakt Hans Kraay junior was donderdagavond te gast bij Eva Jinek en hij sprak daarbij onder andere over Leonid Slutskiy en Mark van Bommel. De verslaggever van FOX Sports vindt het 'heel makkelijk' om een trainer halverwege het seizoen al te ontslaan. 

"Mensen worden heel snel nerveus, sneller dan vroeger", laat hij weten. "Het is dan heel makkelijk om als beleidsbepaler te wijzen naar de trainer. Dat gebeurde ook bij PSV met Mark van Bommel, die weliswaar slechts twee van de laatste twaalf wedstrijden heeft gewonnen. Dat is veelste weinig", benadrukt Kraay.

"Maar ik vind het ook wat, dat de mensen die hem hebben ontslagen en samen het beleid hebben gemaakt er nog wel zitten", vervolgt de analyticus, die ook sprak over de situatie bij Vitesse. "Slutskiy is niet een nieuw licht die ons allemaal beter maakt of Vitesse beter heeft gemaakt. Maar we hebben bij FOX Sports en bij Veronica Inside ook wel behoefte aan iemand die een beetje persoonlijkheid heeft." 

Slutskiy had zelf nog een speciale videoboodschap voor Hans. "Ik wil best langskomen in Amsterdam, als jij voor mijn vliegticket, hotel en eten betaald", sprak hij. "Ik heb veel geleerd in Nederland. Dus word ik inhalig, zoals elke Nederlander", aldus Slutskiy, die zijn bericht afsloot in het Nederland. "Succes, knappe jongen.'

]]>
Fri, 17 Jan 2020 16:14:00 +0100
Spelersnaam op shirt Vitesse maakt plaats voor sponsornaam https://www.vitesseinside.nl/nieuws/hoofdnieuws/267957/spelersnaam-op-shirt-vitesse-maakt-plaats-voor-sponsornaam https://www.vitesseinside.nl/nieuws/hoofdnieuws/267957/spelersnaam-op-shirt-vitesse-maakt-plaats-voor-sponsornaam De spelersnaam verdwijnt op het Vitesse-shirt. Op de rug van de Arnhemmers zal per direct een sponsor te zien zijn. Het bedrijf Waterontharder.com heeft een sponsorcontract getekend bij Vitesse.

Commercieel directeur van Vitesse, Olivier Smit, vertelt over de samenwerking: "We zijn erg blij dat we op commercieel vlak grote stappen blijven maken", vertelt Olivier Smit, commercieel directeur van Vitesse. "De samenwerking met waterontharder.com is een win-winsituatie voor alle partijen. De overeenkomst met waterontharder.com zorgt voor een substantiële bijdrage aan de continuïteit en daarmee ook aan de toekomst van onze club."

Julio Rosier is de directeur het bedrijf dat zich verbonden heeft aan Vitesse. "De meeste mensen kennen ons waarschijnlijk van de tv-reclames", zegt hij op de website van Vitesse. "Wij waren op zoek naar een doeltreffende en efficiënte manier om een breder publiek aan te spreken. We kijken met veel plezier uit naar de mogelijkheden die deze samenwerking biedt."

]]>
Fri, 17 Jan 2020 15:27:00 +0100
Voormalig Vitesse-coach Bosz verlengt contract bij Bayer Leverkusen https://www.vitesseinside.nl/nieuws/historie-oud-spelers/267916/voormalig-vitesse-coach-bosz-verlengt-contract-bij-bayer-leverkusen https://www.vitesseinside.nl/nieuws/historie-oud-spelers/267916/voormalig-vitesse-coach-bosz-verlengt-contract-bij-bayer-leverkusen Peter Bosz heeft zijn contract als trainer van Bayer Leverkusen verlengd. De oud-trainer van Vitesse ligt nu tot medio 2022 vast bij de Duitse club.

Bosz, die de afgelopen weken al liet blijken graag zijn verbintenis te verlengen, is sinds eind 2018 trainer van Bayer Leverkusen. Afgelopen seizoen leidde de 56-jarige trainer de club naar de vierde plaats in de Bundesliga en veroverde daarmee een ticket voor de Champions League.

Bayer Leverkusen bezet momenteel de zesde plek in Duitsland, maar de achterstand op koploper RB Leipzig bedraagt slechts negen punten. In de Champions League eindigde de club als derde in de groep, waardoor na de winterstop de knock-outfase van de Europa League volgt.

"We waarderen het dagelijkse werk van Peter Bosz voor Leverkusen. Zijn aspiratie is de onze, namelijk attractief en vooral succesvol voetbal", zegt CEO Fernando Carro op de clubwebsite. "We hebben ambitieuze doelen en zijn er zeker van dat we deze kunnen realiseren samen met Peter Bosz."

Ook sportdirecteur Rudi Völler is lovend over Bosz. "De jongens hebben het nooit opgegeven in moeilijke tijden en zijn altijd blijven geloven in onze gezamenlijke voetbalvisie. We geloven ook in dit team en in deze club", aldus Völler. Bosz' assistenten Hendrie Krüzen en Terry Peters blijven ook werkzaam bij de Bundesliga-club.

]]>
Fri, 17 Jan 2020 14:17:00 +0100
Sturing benieuwd: ''De vraag is nu hoe snel ze het oppakken'' https://www.vitesseinside.nl/nieuws/hoofdnieuws/267803/sturing-benieuwd-de-vraag-is-nu-hoe-snel-ze-het-oppakken https://www.vitesseinside.nl/nieuws/hoofdnieuws/267803/sturing-benieuwd-de-vraag-is-nu-hoe-snel-ze-het-oppakken Edward Sturing wil de manier van voetballen veranderen bij Vitesse. De trainer wil attractiever voetballen, maar ook het publiek weer naar GelreDome halen. Maar kan dat wel zomaar midden in een seizoen?

"Jawel, maar ik ben wel blij dat ik het trainingskamp heb kunnen gebruiken om het erin te slijpen en dat Joseph Oosting die omslag al had ingezet", vertelt Sturing in gesprek met De Telegraaf. "Het heeft tijd nodig als je zo’n compleet andere manier van voetballen erin wil brengen. Het is ook niet zo dat je dat in één trainingskamp voor elkaar hebt. Dat proces blijft doorgaan."

Sturing gaat verder: "Bovendien vraagt deze speelwijze fysiek en conditioneel iets anders van de spelers en daarom hebben we ook fysiek heel hard gewerkt om de groep daarop voor te bereiden. De vraag is nu hoe snel ze het oppakken. Ik ben heel nieuwsgierig naar de wedstrijd tegen Fortuna Sittard."

De oefenwedstrijden gingen beide verloren. "Fysiek waren we in die wedstrijden niet helemaal top", geefft Sturing toe. "Dan is het lastig om de nieuwe speelwijze helemaal tot het einde goed uit te voeren. We hebben die wedstrijden dan ook in de slotfase verloren. Het belangrijkste is dat ik goede dingen heb gezien in ons spel. En dan zullen me die nederlagen in oefenduels een zorg zijn."

]]>
Fri, 17 Jan 2020 12:16:00 +0100
'Sturing kiest voor Tannane in duel tussen Vitesse en Fortuna' https://www.vitesseinside.nl/nieuws/hoofdnieuws/267891/sturing-kiest-voor-tannane-in-duel-tussen-vitesse-en-fortuna https://www.vitesseinside.nl/nieuws/hoofdnieuws/267891/sturing-kiest-voor-tannane-in-duel-tussen-vitesse-en-fortuna Vitesse gaat zaterdagavond op bezoek bij Fortuna Sittard. De ploeg van Edward Sturing gaat dat naar alle waarschijnlijkheid weer doen met Oussama Tannane. Dat meldt Vitesse-watcher Lex Lammers. Eli Dasa en Hilary Gong zijn nog altijd geblesseerd

Met Fortuna treft Vitesse zondagmiddag de nummer dertien van Nederland. De ploeg uit Sittard draaide wisselvallige periodes, maar in eigen huis waren ze over het algemeen sterk. Vitesse eindigde de eerste seizoenshelft als zesde. 

]]>
Fri, 17 Jan 2020 11:04:00 +0100
VVV vestigt hoop op Vitesse-huurling: ''Ik ben er van overtuigd'' https://www.vitesseinside.nl/nieuws/eerste-elftal/267874/vvv-vestigt-hoop-op-vitesse-huurling-ik-ben-er-van-overtuigd https://www.vitesseinside.nl/nieuws/eerste-elftal/267874/vvv-vestigt-hoop-op-vitesse-huurling-ik-ben-er-van-overtuigd VVV-Venlo wil alles op alles zetten om zich te handhaven in de Eredivisie. Veel druk wordt er gelegd op Vitesse-huurling Oussama Darfalou. Interim-trainer van de Limburgers, Hans de Koning, heeft vertrouwen.

"Ik ben er van overtuigd dat ons dat gaat lukken", vertelt de trainer in gesprek met De Gelderlander. "Makkelijk zal het beslist niet worden in de tweede seizoenshelft. Toch denk ik dat we erin kunnen slagen om achttien punten te halen. Ofwel: dat we zes keer winnen. In dat geval spelen we normaal gesproken ook na de zomer in de eredivisie."

Goed nieuws voor de ploeg uit Venlo is dat Darfalou wel speelgerechtigd is tegen PSV, aanstaande zondag. De aanvaller moet laten zien waar hij goed in is: goals maken.

 

]]>
Fri, 17 Jan 2020 10:01:00 +0100
Sturing had telefonisch contact met Allach: ''Dus dat was prima'' https://www.vitesseinside.nl/nieuws/hoofdnieuws/267798/sturing-had-telefonisch-contact-met-allach-dus-dat-was-prima https://www.vitesseinside.nl/nieuws/hoofdnieuws/267798/sturing-had-telefonisch-contact-met-allach-dus-dat-was-prima Edward Sturing vindt het geen goede zaak dat er de laatste maanden veel belangrijke mensen wegvallen binnen de club. Nadat Sturing werd aangesteld als coach, kondigde Mo Allach zijn vertrek aan. 

"Ik denk dat het niet goed is dat er wisselingen plaats vinden. Het geeft onrust. Het is beter dat je lang met mensen met dezelfde visie werkt. Voor Vitesse wordt het wel zaak dat de cruciale posities binnen de club bezet gaan worden met mensen die er langer blijven."

Tussen Sturing en Allach is geen onenigheid, zo verzekert hij. "Volgens mij niet. We hebben daarna contact gehad, we hebben elkaar succes gewenst. Ik heb hem bedankt voor de tijd met hem. Dus dat was prima", aldus de trainer in gesprek met FOX Sports.

]]>
Thu, 16 Jan 2020 15:21:00 +0100
''Op dit moment heb ik geen signalen ontvangen dat dit gaat gebeuren'' https://www.vitesseinside.nl/nieuws/hoofdnieuws/267762/op-dit-moment-heb-ik-geen-signalen-ontvangen-dat-dit-gaat-gebeuren https://www.vitesseinside.nl/nieuws/hoofdnieuws/267762/op-dit-moment-heb-ik-geen-signalen-ontvangen-dat-dit-gaat-gebeuren Edward Sturing verwacht niet dat er nog spelers gaan vertrekken in deze transferperiode. De Vitesse-coach is bezig een nieuwe speelstijl in het team te slijpen. Vertrekkende spelers zou daar geen helpende factor bij zijn.

"Op dit moment heb ik geen signalen ontvangen dat dit gaat gebeuren, maar je weet ook dat zo’n situatie snel kan veranderen", zegt Sturing. "Er hoeft maar één telefoontje binnen te komen van een club die een groot bedrag wil neertellen voor een van onze spelers en het kan allemaal anders zijn."

Sturing hoopt 'van harte' dat de selectie in tact blijft. "Zo’n brede selectie hebben we niet en ik weet zeker dat ik alle spelers hard nodig ga hebben de komende maanden", aldus de trainer van Vitesse in gesprek met De Telegraaf.

]]>
Thu, 16 Jan 2020 13:12:00 +0100
Linssen wil play-offs winnen: ''Ik denk dat het realistisch is'' https://www.vitesseinside.nl/nieuws/hoofdnieuws/267756/linssen-wil-play-offs-winnen-ik-denk-dat-het-realistisch-is https://www.vitesseinside.nl/nieuws/hoofdnieuws/267756/linssen-wil-play-offs-winnen-ik-denk-dat-het-realistisch-is Bryan Linssen wil de tweede seizoenshelft naar de vijfde plaats met Vitesse. Dat moet de ploeg doen met Edward Sturing, de trainer die aangesteld is om het huidige seizoen bij de Arnhemmers af te maken.

"We hebben weer een andere trainer, voor mij een bekende. Alleen dan zijn er wel veranderingen, zoals de speelstijl", vertelt Linssen in gesprek met FOX Sports. "Er is nu veel druk naar voren, we moeten uitgaan van eigen balbezit, zo tot kansen komen en druk zetten. Dat is de andere kant van de filosofie van Leonid Slutskiy."

De aanvoerder van Vitesse wil de play-offs halen. "En winnen, en ik denk dat het realistisch is. Als wij focus houden dan kunnen we gewoon vijfde worden." Zaterdag wacht de eerste test, tegen Fortuna Sittard. Linssen heeft daar een geschiedenis. "Het blijft bijzonder omdat ik daar de hele jeugd heb gevoetbald en ook in Sittard op school heb gezeten. Fortuna heeft een apart plekje bij mij."

]]>
Thu, 16 Jan 2020 12:25:00 +0100
Sturing legt plan uit: ''We willen dominant en naar voren spelen'' https://www.vitesseinside.nl/nieuws/hoofdnieuws/267742/sturing-legt-plan-uit-we-willen-dominant-en-naar-voren-spelen https://www.vitesseinside.nl/nieuws/hoofdnieuws/267742/sturing-legt-plan-uit-we-willen-dominant-en-naar-voren-spelen Edward Sturing wil attractief voetbal gaan spelen met Vitesse. Dat is ook waar hij de afgelopen maand naar toe gewerkt heeft. In gesprek met De Telegraaf legt de trainer uit hoe het allemaal voor zich ziet.

"Ik heb vooral gewerkt aan een andere speelwijze en daarbij heb ik voortgeborduurd op wat Joseph Oosting als interim-trainer al heeft ingezet", zegt Sturing. "Ik wil via de Hollandse stijl voetballen met een 4-3-3 systeem, waarbij we dominant voetballen en meer naar voren spelen. Dat is wel een omslag, want de vorige hoofdtrainer had andere ideeën over voetbal."

Daar is niks mis mee volgens Sturing. "Ik geeft altijd als voorbeeld dat Guardiola en Mourinho allebei alles gewonnen hebben wat er te winnen valt, maar dat ze dat wel op heel verschillende manieren hebben gedaan. Ik vind dat de manier van voetballen die ik voor ogen heb goed bij Vitesse past en ook bij deze spelersgroep", aldus Sturing.

]]>
Thu, 16 Jan 2020 11:16:00 +0100
'Vitesse dreigt huurling voortijdig kwijt te moeten raken' https://www.vitesseinside.nl/nieuws/transfers-geruchten/267717/vitesse-dreigt-huurling-voortijdig-kwijt-te-moeten-raken https://www.vitesseinside.nl/nieuws/transfers-geruchten/267717/vitesse-dreigt-huurling-voortijdig-kwijt-te-moeten-raken Vitesse dreigt voortijdig afscheid te moeten nemen van Nouha Dicko. De 27-jarige spits wordt gehuurd van Hull City, maar volgens De Gelderlander wil de Engelse club hem verkopen.

Dicko heeft een aflopend contract bij Hull City en is komende zomer dus transfervrij. Om nog een transfersom te ontvangen voor de Frans-Malinees denkt de club uit de Championship, waar de rol van Dicko is uitgespeeld, aan een transfer.

Manager Grant McCann heeft tegenover de Hull Daily Mail al laten weten dat Hull City bereid de huurperiode van Dicko bij Vitesse voortijdig te beëindigen. Er zou 'veel interesse' zijn voor de spits, die dit seizoen in twaalf Eredivisie-duels vier keer scoorde.

Hull City kan Dicko niet aan elke club verkopen, omdat de aanvaller dit seizoen al voor de Engelse club en Vitesse in actie kwam. De geboren Fransman kan daardoor alleen naar een zomercompetitie als in China of de MLS. Ook is het voor Hull City mogelijk om Dicko definitief te verkopen aan Vitesse, maar de club uit Arnhem lijkt daar nog niet zo happig op te zijn.

]]>
Thu, 16 Jan 2020 08:23:30 +0100
Linssen denkt aan VS: ''Het is iets waar ik over na zou denken'' https://www.vitesseinside.nl/nieuws/hoofdnieuws/267690/linssen-denkt-aan-vs-het-is-iets-waar-ik-over-na-zou-denken https://www.vitesseinside.nl/nieuws/hoofdnieuws/267690/linssen-denkt-aan-vs-het-is-iets-waar-ik-over-na-zou-denken Bryan Linssen gaf eerder al aan dat hij zijn contract bij Vitesse niet per se wil verlengen, omdat hij wel zin heeft in een avontuur buiten Nederland, zoals de Verenigde Staten. "Dat kan voor mij een mooie uitdaging zijn, absoluut", zegt hij tegenover FOX Sports.

Onder meer Alexander Büttner, Kelvin Leerdam, Maikel van der Werff en Eloy Room vertellen vaak verhalen over de Major Soccer League. "Ik hoor ontzettend goede verhalen, van iedereen. Nu gaat mijn maat Büttner daar ook weer naartoe. Het is wel iets waar ik over na zou denken, als er een mooie club komt."

In Nederland debuteerde Linssen voor Fortuna Sittard, waarna hij dienstverbanden bij MVV, VVV-Venlo, Heracles Almelo, FC Groningen en Vitesse had. Bij de laatstgenoemde loopt zijn contract komende zomer af.

]]>
Wed, 15 Jan 2020 19:48:00 +0100
Honda start nieuw project: ''Mijn missie is het opbouwen van een club'' https://www.vitesseinside.nl/nieuws/hoofdnieuws/267682/honda-start-nieuw-project-mijn-missie-is-het-opbouwen-van-een-club https://www.vitesseinside.nl/nieuws/hoofdnieuws/267682/honda-start-nieuw-project-mijn-missie-is-het-opbouwen-van-een-club Keisuke Honda vertrok deze winter alweer bij Vitesse en is in zijn thuisland Japan een nieuw project gestart. De 33-jarige Aziaat wil een nieuwe club oprichten, genaamd OneTokio. Dat meldt Honda op zijn social media.

"Mijn missie is het vanaf de grond opbouwen van een club, die mensen in verbinding brengt met elkaar", zegt de voormalig speler van Vitesse en VVV Venlo. Vooralsnog mogen alle mensen meedoen en kunnen zijn zich inschrijven voor de eerste open training op 24 januari. De inschrijfkosten bedragen circa veertig euro.

Leonid Slutskiy haalde de Japanner naar Arnhem, maar na het ontslag van de Rus vertrok Honda ook al snel bij de club. Honda speelde in zijn thuisland 98 interlands.

]]>
Wed, 15 Jan 2020 18:43:00 +0100
''Hij liet al zien dat Vitesse potentie genoeg heeft voor de subtop'' https://www.vitesseinside.nl/nieuws/hoofdnieuws/267677/hij-liet-al-zien-dat-vitesse-potentie-genoeg-heeft-voor-de-subtop https://www.vitesseinside.nl/nieuws/hoofdnieuws/267677/hij-liet-al-zien-dat-vitesse-potentie-genoeg-heeft-voor-de-subtop Edward Sturing hoopt met Vitesse aantrekkelijker te gaan voetballen de tweede seizoenshelft. Aankomende week start de ploeg uit Arnhem met een lastige uitwedstrijd in Sittard, tegen Fortuna.

"De sportieve doelstelling blijft Europees voetbal en zo ver mogelijk komen in het KNVB-bekertoernooi", schrijft Iwan van Duren in Voetbal International. "Ambities die Sturing vastniet aan een groter doel. Ik wil de mensen weer naar GelreDome krijgen. Dat moet met aantrekkelijk voetbal, gekoppeld aan resultaten. Zijn rechterhand Oosting liet in december al zien dat Vitesse potentie genoeg heeft voor de subtop."

Van Duren gaat verder: "Dat is overigens niet meer dan normaal als je het vierde spelersbudget van Nederland hebt. Ook Sturing heeft de selectie al gewogen en zwaar genoeg bevonden. Als de hoofdtrainer vertrekt, betekent dat altijd automatisch een soort nieuwe ronde met nieuwe kansen voor de hele selectie."

]]>
Wed, 15 Jan 2020 17:07:00 +0100
KNVB wijkt niet voor GP Zandvoort en laat duel Vitesse staan https://www.vitesseinside.nl/nieuws/hoofdnieuws/267601/knvb-wijkt-niet-voor-gp-zandvoort-en-laat-duel-vitesse-staan https://www.vitesseinside.nl/nieuws/hoofdnieuws/267601/knvb-wijkt-niet-voor-gp-zandvoort-en-laat-duel-vitesse-staan De KNVB heeft het verzoek van de voetbalclubs op de voorlaatste speelronde in de Eredivisie te verplaatsen naast zich neergelegd, dat meldt De Telegraaf.

De 33ste speelronde wordt gespeeld op zondagmiddag 3 mei om 14.30 uur. Zo'n drie kwartier later begint de Grand Prix in Zandvoort. De Formule 1-race wordt voor het eerst sinds lange tijd weer in Nederland gehouden.

De clubs in de Eredivisie denken niet alleen dat de Formule 1 veel (tv-)aandacht opslokt, maar ook dat het in de regio om Zandvoort extreem druk wordt. Vitesse speelt op zondag 3 mei in eigen huis tegen Heracles Almelo en heeft dus geen last van verkeershinder.

De KNVB wil dat de laatste twee speelrondes tegelijkertijd worden gespeeld. Omdat er in de kalender amper ruimte is om te schuiven, heeft de voetbalbond besloten de duels in de 33ste speelronde op 3 mei te laten staan. De clubs hadden gehoopt dat die wedstrijden op zaterdag 2 mei gespeeld konden worden.

Voor de KNVB is dat geen optie, omdat op donderdag 30 april de halve finales van de Europa League op het programma staan. Ajax en AZ zijn nog actief in dat toernooi. "We hebben ons vorig jaar in de vingers gesneden, dat willen we niet nog een keer doen", aldus competitieleider Heinrich Welling van de KNVB.

]]>
Wed, 15 Jan 2020 12:17:00 +0100
Kritiek op play-offs: ''Wie wordt daarmee een plezier gedaan?'' https://www.vitesseinside.nl/nieuws/hoofdnieuws/267574/kritiek-op-play-offs-wie-wordt-daarmee-een-plezier-gedaan https://www.vitesseinside.nl/nieuws/hoofdnieuws/267574/kritiek-op-play-offs-wie-wordt-daarmee-een-plezier-gedaan Tom Knipping, verslaggever van Voetbal International, is fel tegen de huidige opzet van de Eredivisie play-offs. In een column in het voetbalblad laat hij zijn onvrede over de gang van zaken merken.

"Nadat clubs het niet eens hadden kunnen worden over een nieuwe opzet met play-offs om het kampioenschap, blijft de Eredivisie wél doormodderen met de play-offs om de laatste Europa League-voorrondeplaats. Al elf edities lang een anticlimax waarvoor het publiek niet warmloopt", zegt Knipping. "Dat zal niet meer gaan veranderen. Het aantal toeschouwers is sinds de invoering in 2009 niet gegroeid en de stadions zijn jaar in jaar uit slechter bezet dan in de reguliere competitie."

Knipping gaat verder: "FOX, eigenaar van de uitzendrechten, lijkt als enige voordeel te hebben van de extra wedstrijden, hoewel de Europa Leaguerechtenhouder ook gebaat zou zijn bij de sterkste Nederlandse ploegen in Europa."

"Kortom: fans zijn matig geïnteresseerd, spelers zien het niet als prijs, commercieel valt het tegen en vanuit sportief oogpunt zijn er geen goede argumenten om er op deze wijze mee door te gaan. Als de Eredivisie CV desondanks zo overtuigd is van dit model, voer dan ook échte play-offs in om de hoofdprijzen. Alle tijd om iets beters te verzinnen, denk je na elke nachtkaarsapotheose in mei. Totdat de KNVB het competitieschema presenteert en blijkt dat de Eredivisie er ijzerenheinig mee doorgaat. Wie wordt daarmee een plezier gedaan?"

]]>
Wed, 15 Jan 2020 11:15:00 +0100
Voormalig spitsentrainer Vitesse per direct in technische staf PSV https://www.vitesseinside.nl/nieuws/historie-oud-spelers/267487/voormalig-spitsentrainer-vitesse-per-direct-in-technische-staf-psv https://www.vitesseinside.nl/nieuws/historie-oud-spelers/267487/voormalig-spitsentrainer-vitesse-per-direct-in-technische-staf-psv René Eijkelkamp keert per direct terug in de technische staf van PSV. Met de oud-spitsentrainer van Vitesse heeft interim-trainer Ernest Faber zijn gewenste ervaring in de staf.

"Daarvan zijn we met René verzekerd", zegt technisch manager John de Jong op de officiële website van PSV. "René heeft al vaker in deze rol gefunctioneerd. Naast heel veel ervaring én kennis van zaken, heeft René ook het vermogen om te verbinden. Daarmee is hij van toegevoegde waarde voor ons."

Eijkelkamp wordt voor de derde keer assistent-trainer van PSV. "René kent de club en de cultuur, maar is ook een onafhankelijk denker", geeft trainer Ernest Faber aan. "Hij heeft enorm veel ervaring in de functie die hij nu bij ons gaat bekleden. René zal drie, vier dagen per week bij ons op het veld staan en ik blij dat we ook van zijn input gebruik kunnen maken."

]]>
Tue, 14 Jan 2020 13:49:13 +0100
KNVB maakt arbiter bekend voor duel tussen Fortuna en Vitesse https://www.vitesseinside.nl/nieuws/hoofdnieuws/267469/knvb-maakt-arbiter-bekend-voor-duel-tussen-fortuna-en-vitesse https://www.vitesseinside.nl/nieuws/hoofdnieuws/267469/knvb-maakt-arbiter-bekend-voor-duel-tussen-fortuna-en-vitesse De KNVB heeft Sander van der Eijk aangesteld om de wedstrijd tussen Fortuna Sittard en Vitesse in goede banen te leiden. Het duel in Sittard wordt zaterdagavond om 18.30 uur gespeeld. 

Van der Eijk wordt in het stadion van Fortuna bijgestaan door assistent-scheidsrechters Dave Goossens en Rob van de Ven. De KNVB heeft Ingmar Oostrom aangewezen als vierde official. Jannick van der Laan is aangesteld als VAR. Hij krijgt in Zeist assistentie van Wout Schaap.

Met Fortuna treft Vitesse zondagmiddag de nummer dertien van Nederland. De ploeg uit Sittard draaide wisselvallige periodes, maar in eigen huis waren ze over het algemeen sterk. Vitesse eindigde de eerste seizoenshelft als zesde.

]]>
Tue, 14 Jan 2020 12:13:00 +0100
Ex-Vitesse-speler krijgt opvallende rode kaart: ''Nog nooit gehoord'' https://www.vitesseinside.nl/nieuws/historie-oud-spelers/267398/ex-vitesse-speler-krijgt-opvallende-rode-kaart-nog-nooit-gehoord https://www.vitesseinside.nl/nieuws/historie-oud-spelers/267398/ex-vitesse-speler-krijgt-opvallende-rode-kaart-nog-nooit-gehoord Voormalig Vitesse-speler Tim Linthorst ontving afgelopen zondag een opvallende rode kaart. De verdediger van AFC uit Amsterdam dronk een slok uit de bidon van de keeper en ontving zijn tweede gele kaart en moest dus het veld verlaten.

"Van die regel had ik ook nog nooit gehoord. Ik moest het nog vragen aan de scheidsrechter waarom hij mij nou die gele kaart gaf", zegt Linthorst tegenover De Gelderlander na afloop van het 2-2 gelijkspel tegen De Treffers. "Van de keeper mocht het. Ik heb het hem nog gevraagd."

De voormalig speler van Vitesse mocht eindelijk weer eens een 'hele' wedstrijd spelen. "Ik heb er maanden uitgelegen met een meniscusblessure. Het is lekker dat ik tegen De Treffers negentig minuten heb gespeeld.. Althans, bijna negentig minuten dan", zegt Linthorst lachend.

]]>
Mon, 13 Jan 2020 18:14:15 +0100
'Oude bekende Vitesse is transfervrij en zoekt een nieuwe club' https://www.vitesseinside.nl/nieuws/hoofdnieuws/267381/oude-bekende-vitesse-is-transfervrij-en-zoekt-een-nieuwe-club https://www.vitesseinside.nl/nieuws/hoofdnieuws/267381/oude-bekende-vitesse-is-transfervrij-en-zoekt-een-nieuwe-club Wilfried Bony kan momenteel genieten van een transfervrije status. De voormalige speler van Vitesse speelde vorig jaar de Afrika Cup en speelde daarna niet meer. Dus heeft al een half jaar niet op niveau getraind.

"Ik moet een club vinden, ik mis het. Ik ben ook gestopt met kijken naar wedstrijd, omdat ik wil spelen", vertelt hij in gesprek met Voetbal International. "Ik heb mijn eigen programma en ben nog steeds op het gewicht van toen ik speelde. Ik weeg me elke dag en ik weeg ook nu nog 92 kilo."

Bony speelde tussen 2011 en 2013 bij Vitesse. De Ivoriaan speelde 72 wedstrijden, waarin hij maar liefst 58 keer raak prikte. De vraag reist natuurlijk: kan hij die gemiddeldes nu nog steeds opbrengen? 

]]>
Mon, 13 Jan 2020 17:04:00 +0100
Huisman mocht mee op trainingskamp: ''Hier staan ze meteen op je lip'' https://www.vitesseinside.nl/nieuws/hoofdnieuws/267347/huisman-mocht-mee-op-trainingskamp-hier-staan-ze-meteen-op-je-lip https://www.vitesseinside.nl/nieuws/hoofdnieuws/267347/huisman-mocht-mee-op-trainingskamp-hier-staan-ze-meteen-op-je-lip De zeventienjarige Daan Huisman is een aanstormend talent bij Vitesse. De jongeling zit nu ook al bij de selectie van de Eredivisieclub. Zeven jaar geleden werd Huisman naar de Arnhemmers gehaald.

"Ik werd op tienjarige leeftijd door Vitesse binnengehaald", vertelt hij in gesprek met De Gelderlander. "NEC wilde me ook hebben, maar was te laat. Ik was bij RKHVV al doorgeschoven naar de D2 en NEC ging kijken naar de E1. Dit is helemaal top. Wij zijn van huis uit een Vitesse-familie. Mijn broertje zit nu in de Onder 15. Mooi, hoor."

Huisman kreeg voor de kerstvakantie te horen dat hij mee mocht op trainingskamp. "Ik kreeg telefoon van fysiektrainer Jan van Norel. 'Je mag mee op trainingskamp', zei hij. Wauw, dacht ik. Ik ben dus echt goed bezig. Ik leer echt veel bij de selectie. Het tempo ligt hoog, elke bal moet goed zijn. In Onder 19 heb je bij een verkeerde aanname van de bal even tijd. Dan heb je van: oké, dat moet de volgende keer beter. Hier staan ze meteen op je lip. Dat is goed voor me. Ik kan niet nonchalant zijn."

Eenmaal in Portugal heeft de middenvelder zware dagen. "Het was fysiek zwaar. Maar we hebben ook lol gehad. We speelden 's avonds vaak FIFA 20 (een voetbal videospel, LL). De beste? Dat ben ik. Ik heb ze allemaal vernederd. Ik ben eigenlijk de baas van ons appartement geworden. Haha."

]]>
Mon, 13 Jan 2020 16:01:00 +0100