Nieuws - VitesseInside.nl - Vitesse Nieuws https://www.vitesseinside.nl/rss/nieuws . VIDEO | Airborne-tour met Clark: ''Ik ben enorm ge├»nteresseerd'' https://www.vitesseinside.nl/nieuws/hoofdnieuws/250401/video-airborne-tour-met-clark-ik-ben-enorm-geinteresseerd https://www.vitesseinside.nl/nieuws/hoofdnieuws/250401/video-airborne-tour-met-clark-ik-ben-enorm-geinteresseerd Zaterdagavond staat in GelreDome de jaarlijkse Airborne-wedstrijd op het programma voor Vitesse. De Engelse verdediger Max Clark is bovengemiddeld geïnteresseerd in Slag om Arnhem, mede doordat duizenden van zijn landgenoten hierbij om het leven kwamen.

Samen met zijn opa bracht Clark onder meer een bezoek aan het Airborne-museum. Vitesse TV was erbij en maakte onderstaande video. 

]]>
Thu, 19 Sep 2019 16:29:00 +0200
Vitesse op jacht naar eerherstel? ''Hij moet zich maar eens laten zien'' https://www.vitesseinside.nl/nieuws/hoofdnieuws/250366/vitesse-op-jacht-naar-eerherstel-hij-moet-zich-maar-eens-laten-zien https://www.vitesseinside.nl/nieuws/hoofdnieuws/250366/vitesse-op-jacht-naar-eerherstel-hij-moet-zich-maar-eens-laten-zien Volgens oer-supporter Bjorn Courbois moet Vitesse tegen Fortuna Sittard vol op de aanval spelen, niets meer en niets minder. De Arnhemmers hebben wat recht te zetten na afgelopen weekend, toen er met 5-0 van PSV werd verloren.

"Als er een tegenstander is, waartegen je vol op de aanval kunt spelen, is het Fortuna Sittard wel. Het is aan Slutskiy om dat te laten zien", zegt Courbois in De Les van Vites. Het is tijd voor eerherstel. "Oussama Tannane mag er wel een keer eentje in knallen voor Vitesse", vindt hij. "En Riechedly Bazoer moet zich maar eens laten zien."

Daarbij is Fortuna er dit seizoen nog geen enkele keer in geslaagd de volle buit te pakken. "De Airborne-wedstrijd is voor Vitesse altijd een feest", weet Courbois. "Het is een eerbetoon aan de veteranen en oorlogsslachtoffers. Ik hoop op een memorabele avond", luidt zijn besluit.

]]>
Thu, 19 Sep 2019 15:00:00 +0200
Kritiek op 'angstige' Slutskiy: ''Spelers worden zo vermoord'' https://www.vitesseinside.nl/nieuws/hoofdnieuws/250355/kritiek-op-angstige-slutskiy-spelers-worden-zo-vermoord https://www.vitesseinside.nl/nieuws/hoofdnieuws/250355/kritiek-op-angstige-slutskiy-spelers-worden-zo-vermoord Lex Lammers heeft geen goed woord over voor de speelstijl die Vitesse momenteel hanteert. Volgens de clubwatcher van De Gelderlander wordt het de hoogste tijd dat de Arnhemmers eens in een wat meer offensieve formatie voor de dag komen.

"Er zit bij Vitesse gewoon angst in het voetbal en de coach. Ze voetballen niet vooruit. Dan vraag je dus ook om problemen", stelt Lammers in De Les van Vites. "We blijven het iedere keer weer zeggen: Slutskiy is een aardige man, maar het is niet het voetbal dat we graag willen zien", vult oer-supporter Bjorn Courbois aan. 

Lammers vindt dat er snel moet worden ingegrepen. "Spelers worden zo vermoord. Matavz en Linssen staan op een eiland, mensen worden niet meer in hun kracht gebruikt", stelt hij. "Als ik scout was en ik ga naar Vitesse kijken, dan haal ik er weinig spelers uit. Omdat ze zo angstig voetballen", aldus Lammers. 

]]>
Thu, 19 Sep 2019 13:30:00 +0200
Slutskiy haalt Vitesse-talenten definitief bij eerste selectie https://www.vitesseinside.nl/nieuws/hoofdnieuws/250346/slutskiy-haalt-vitesse-talenten-definitief-bij-eerste-selectie https://www.vitesseinside.nl/nieuws/hoofdnieuws/250346/slutskiy-haalt-vitesse-talenten-definitief-bij-eerste-selectie Özgür Aktas en Patrick Vroegh zijn door trainer Leonid Slutskiy definitief overgeheveld naar de hoofdmacht van Vitesse. Het duo maakt de overstap van de beloftenploeg. 

Dat maakt Vitesse zojuist bekend via haar officiële kanalen. Aktas keerde in de zomer van 2018 terug bij Vitesse, nadat hij enkele jaren in de jeugdopleiding van NEC speelde. Vroegh speelde tot 2015 in de jeugd van Willem II, waarna hij de overstap naar Arnhem maakte. 

]]>
Thu, 19 Sep 2019 12:21:00 +0200
Verhaegh: ''Voor ons was het NEK, dat werd je meteen geleerd'' https://www.vitesseinside.nl/nieuws/hoofdnieuws/250330/verhaegh-voor-ons-was-het-nek-dat-werd-je-meteen-geleerd https://www.vitesseinside.nl/nieuws/hoofdnieuws/250330/verhaegh-voor-ons-was-het-nek-dat-werd-je-meteen-geleerd Voor Paul Verhaegh staat komende vrijdag zijn eerste derby namens FC Twente op het programma. In De Grolsch Veste komt buurman Heracles Almelo op bezoek, al zal de oud-verdediger van Vitesse er zelf wegens een blessure niet bij zijn.

Wel heeft hij ervaring met het spelen van dergelijke verhitte potjes. Onder meer gedurende zijn tijd in Arnhem. "Voor ons was het NEK, dat werd je meteen geleerd", vertelt Verhaegh in gesprek met TC Tubantia. "Het was de wedstrijd van het jaar. Je mag alles verliezen, maar niet die derby. Het leeft van beide kanten sterk, maar in Nijmegen net iets meer."

"Vitesse was destijds een middenmoter, maar speelde wel in een groter stadion. De auto van onze keeper Piet Velthuizen werd ingesmeerd met klevend spul en meel. Viaducten werden bekladderd. Bij ons speelden Theo Janssen en Remco van der Schaaf, bij NEC Patrick Pothuizen en Bas Sibum, jongens die het vuurtje konden opstoken", aldus Verhaegh.

]]>
Thu, 19 Sep 2019 11:07:00 +0200
Kaarten Airborne-wedstrijd Vitesse gewild: ''Lijkt wel een topper'' https://www.vitesseinside.nl/nieuws/hoofdnieuws/250303/kaarten-airborne-wedstrijd-vitesse-gewild-lijkt-wel-een-topper https://www.vitesseinside.nl/nieuws/hoofdnieuws/250303/kaarten-airborne-wedstrijd-vitesse-gewild-lijkt-wel-een-topper Er is een heuse run ontstaan op kaarten voor de Airborne-wedstrijd die Vitesse zaterdagavond tegen Fortuna Sittard speelt. De Arnhemse club verwacht om en nabij de 20.000 toeschouwers in GelreDome.

"Wat dat betreft is de interesse vergelijkbaar met die voor een wedstrijd tegen een topclub", laat een woordvoerder van de club weten aan De Gelderlander.

Mocht de 20.000 daadwerkelijk worden aangetikt, dan is het de beste bezochte thuiswedstrijd van deze jaargang. Alleen tegen Ajax (3 augustus) zaten er 18.100 mensen op de tribunes in Arnhem.

]]>
Thu, 19 Sep 2019 10:14:00 +0200
''In de Eredivisie hebben alleen zij nog minder de bal dan Vitesse'' https://www.vitesseinside.nl/nieuws/hoofdnieuws/250231/in-de-eredivisie-hebben-alleen-zij-nog-minder-de-bal-dan-vitesse https://www.vitesseinside.nl/nieuws/hoofdnieuws/250231/in-de-eredivisie-hebben-alleen-zij-nog-minder-de-bal-dan-vitesse Voor Vitesse breekt een belangrijke periode aan. De Arnhemse club is het seizoen prima gestart met elf punten uit zes duels, want het programma was allesbehalve eenvoudig.

"Omdat Vitesse met Ajax, AZ en PSV nu al drie topclubs heeft getroffen, zal Slutskiy's ploeg de komende maanden moeten bewijzen dat zij ook sterk kan zijn als zij het spel dient te maken", schrijft Pieter Zwart namens Voetbal International in het weekblad. "Tot de confrontatie met Feyenoord op 8 december speelt Vitesse alleen maar tegen teams die individueel minder getalenteerd zijn."

Aan Vitesse de taak de punten aaneen te rijgen. "Daarin dienen de Arnhemmers te doen wat PSV in dit onderlinge duel deed: een compacte opponent ontregelen door effectief om te gaan met de eerste kansen en daarna te profiteren van de ruimte die ontstaat."

Dat het spel Vitesse echter niet zo goed ligt, is inmiddels wel algemeen bekend. "Zo open als Leonid Slutskiy is in interviews, zo gesloten speelt zijn ploeg. In de Eredivisie hebben dit seizoen alleen Sparta Rotterdam en VVV-Venlo nog minder de bal dan Vitesse", aldus Zwart.

]]>
Wed, 18 Sep 2019 14:21:00 +0200
''Merkwaardig dat Vitesse niet tijdig inspeelde op het dreigende vertrek'' https://www.vitesseinside.nl/nieuws/hoofdnieuws/250193/merkwaardig-dat-vitesse-niet-tijdig-inspeelde-op-het-dreigende-vertrek https://www.vitesseinside.nl/nieuws/hoofdnieuws/250193/merkwaardig-dat-vitesse-niet-tijdig-inspeelde-op-het-dreigende-vertrek Met het vertrek van Vyacheslav Karavaev naar Zenit Sint-Petersburg leek Julian Lelieveld de enige rechtsback in de selectie van trainer Leonid Slutskiy. Totdat Vitesse zich een week na de transferdeadline nog versterkte met de Israëlische rechtsback Eli Dasa.

"De Vitesse-transfer van Eli Dasa is een mooi voorbeeld van hoe zo’n lastminutedeal tot stand komt. Td Mo Allach heeft uit zijn tijd bij Maccabi Haifa Israëlische contacten en voormalig Vitesse-speler Sheran Yeini was een ploeggenoot van Dasa in Tel Aviv", schrijft Voetbal International-verslaggever Chris Tempelman in het weekblad.

"De rechtsachter is bovenal gewoon een twintigvoudig Israëlisch international die afgelopen week nog met de nationale ploeg tegen Noord-Macedonië speelde. Zeker geen gekunstelde optie dus als vervanger van Vyacheslav Karavaev", vervolgt hij,

Toch vindt Tempelman het vreemd dat Vitesse zo laat reageeerde. "Op z’n zachtst gezegd wel merkwaardig dat Vitesse niet tijdig inspeelde op het dreigende vertrek van de Russische rechtsachter, aangezien de geruchten dat hij naar zijn vaderland terug zou keren al maanden heel hardnekkig waren", besluit hij.

]]>
Wed, 18 Sep 2019 13:00:00 +0200
''Hij had schoenmaat 47 en liep een beetje als Charly Chaplin'' https://www.vitesseinside.nl/nieuws/hoofdnieuws/250185/hij-had-schoenmaat-47-en-liep-een-beetje-als-charly-chaplin https://www.vitesseinside.nl/nieuws/hoofdnieuws/250185/hij-had-schoenmaat-47-en-liep-een-beetje-als-charly-chaplin Het is een nieuw initiatief van Vitesse Betrokken (de maatschappelijke tak van de Arnhemse voetbalclub): Vitesse Football Memories. Bedoeld om mensen met (lichte) dementie een mooie middag te bezorgen.

Onder meer clubicoon Edward Sturing was aanwezig. "Prachtig om te zien dat die mensen het zo naar hun zin hebben. Mijn moeder is zo geëindigd. Ik weet ongeveer wat er speelt, welke fases ze doormaken. Niet fijn hoor, als je geheugen je plots in de steek laat", vertelt hij aan De Gelderlander.

Ook archivaris Martin Esveld vermaakte de dementerende ouderen met zijn kostelijke anekdotes. Hij vertelde bijvoorbeeld waarom Henk Bosveld altijd Charly werd genoemd. "Henk had schoenmaat 47 en liep daardoor een beetje als Charly Chaplin."

]]>
Wed, 18 Sep 2019 12:00:00 +0200
'Voormalig Vitesse-prof opgepakt in Itali├ź voor zware diefstal' https://www.vitesseinside.nl/nieuws/hoofdnieuws/250142/voormalig-vitesse-prof-opgepakt-in-italie-voor-zware-diefstal https://www.vitesseinside.nl/nieuws/hoofdnieuws/250142/voormalig-vitesse-prof-opgepakt-in-italie-voor-zware-diefstal Voormalig Vitesse-prof Carel van der V. is naar verluidt afgelopen weekend in het noorden van Italië gearresteerd voor zware diefstal. Volgens de Italiaanse media werd hij betrapt met een portemonnee die was ontvreemd uit de vakantievilla van een Zweeds stel.

Dat schrijft het Algemeen Dagblad. "Dat gebeurde toen de Zweden nietsvermoedend bij het zwembad lagen van hun woning in Canelli, tussen Turijn en Genua. De Nederlander zou van de gelegenheid gebruik hebben gemaakt door de villa binnen te glippen en een portemonnee te stelen met daarin 100 euro en enkele creditcards", luidt het vervolg. 

Door opletten buurtbewoners werd de oud-speler ingerekend. "Buren belden vlak daarna de politie met de mededeling dat ze een auto met buitenlands kenteken opvallend langzaam door de straten zagen rijden. Agenten dwongen de automobilist te stoppen en vroegen hem naar de reden van zijn aanwezigheid."

"De man, naar later bleek Carel van der V., vertelde dat hij een rondreizende verkoper was van professioneel kookgerei. De politiemannen vonden het een weinig geloofwaardig verhaal en doorzochten de wagen van de Nederlander. Daarbij vonden ze de portemonnee met inhoud. Carel van der V. werd gearresteerd en voorgeleid. De onderzoeksrechter liet hem vrij in afwachting van verder onderzoek en legde de veertiger een verblijfsverbod op voor de provincie Asti", aldus de ochtendkrant.

]]>
Wed, 18 Sep 2019 10:52:00 +0200
VIDEO | Karavaev en Memphis delen de punten in Champions League https://www.vitesseinside.nl/nieuws/historie-oud-spelers/250127/video-karavaev-en-memphis-delen-de-punten-in-champions-league https://www.vitesseinside.nl/nieuws/historie-oud-spelers/250127/video-karavaev-en-memphis-delen-de-punten-in-champions-league Vycheslav Karavaev heeft zijn eerste Champions League-wedstrijd in het shirt van Zenit Sint-Petersburg afgesloten met een gelijkspel. Op bezoek bij het Olympique Lyon van Memphis Depay werd het 1-1.

Wel kwamen de Russen op voorsprong in Frankrijk, toen Sardar Azmoun vlak voor de rust de 0-1 binnenschoot. In het tweede bedrijf deed Lyon wat terug via Depay, die een strafschop benutte. Karavaev stond in de basis en werd een kwartier voor het einde naar de kant gehaald.

]]>
Wed, 18 Sep 2019 09:50:27 +0200
Kooij door KNVB aangewezen als scheidsrechter Airborne-wedstrijd https://www.vitesseinside.nl/nieuws/eerste-elftal/250025/kooij-door-knvb-aangewezen-als-scheidsrechter-airborne-wedstrijd https://www.vitesseinside.nl/nieuws/eerste-elftal/250025/kooij-door-knvb-aangewezen-als-scheidsrechter-airborne-wedstrijd De speciale Airborne-wedstrijd van Vitesse tegen Fortuna Sittard wordt zaterdagavond geleid door Joey Kooij, dat maakte de KNVB zojuist bekend. Het duel in Arnhem begint om 20:45 uur.

Kooij wordt in de GelreDome bijgestaan door assistent-scheidsrechters Angelo Boonman en Dyon Fikkert. Edwin Blank is door de KNVB aangewezen als vierde officieel. Stan Teuben zal de VAR zijn bij de wedstrijd en wordt geassisteerd door Roy de Nas.

Vitesse treft met Fortuna Sittard de nummer zeventien van de Eredivisie. Na zes wedstrijden staat de ploeg uit Limburg op drie punten door twee gelijke spelen tegen sc Heerenveen en Heracles Almelo.

]]>
Tue, 17 Sep 2019 12:12:00 +0200
Vitesse en Pleyade gaan herinneringen ophalen met dementerenden https://www.vitesseinside.nl/nieuws/hoofdnieuws/249994/vitesse-en-pleyade-gaan-herinneringen-ophalen-met-dementerenden https://www.vitesseinside.nl/nieuws/hoofdnieuws/249994/vitesse-en-pleyade-gaan-herinneringen-ophalen-met-dementerenden De Stichting Vitesse Betrokken en Supportersvereniging Vitesse gaan, naar Brits voorbeeld, via het programma Vitesse Football Memories voetbalherinneringen ophalen voor dementerenden.

"Vitesse Betrokken, de maatschappelijke afdeling van de club, en Supportersvereniging Vitesse werken samen met Pleyade. Twaalf bewoners van diverse locaties van de zorgorganisatie nemen deel aan de eerste reeks van het project", weet De Gelderlander.

"Zij krijgen in een reeks van vijf bijeenkomsten in Supportershome Monnikenhuize bij GelreDome verhalen en attributen voorgeschoteld door Vitesse-archivaris Martin Esveld", vervolgt de krant. "Het gaat dan bijvoorbeeld om een maquette van het voormalige stadion Nieuw-Monnikenhuize."

Bij de eerste bijeenkomst zullen clubicoon Edward Sturing en algemeen directeur Pascal van Wijk aanwezig zijn. Jeugdspelers die stage lopen bij Vitesse Betrokken zullen meehelpen bij het programma.

Na de eerste reeks bijeenkomsten, willen Vitesse en Pleyade het programma uitbreiden waardoor meerdere groepen van dementerenden kunnen deelnemen aan Vitesse Football Memories.

]]>
Tue, 17 Sep 2019 11:06:00 +0200
Van der Werff: ''Situatie bij FC Cincinnati is gewoon heel lastig'' https://www.vitesseinside.nl/nieuws/hoofdnieuws/249910/van-der-werff-situatie-bij-fc-cincinnati-is-gewoon-heel-lastig https://www.vitesseinside.nl/nieuws/hoofdnieuws/249910/van-der-werff-situatie-bij-fc-cincinnati-is-gewoon-heel-lastig Maikel van der Werff voetbalt in Amerika, bij FC Cincinnati. De ploeg die onder leiding van Ron Jans en Ivar van Dinteren in de MLS spelen, haalden de voormalige Vitesse-speler naar de Amerikaanse club.

"Ik ben heel goed opgevangen, iedereen is erg behulpzaam", vertelt hij in gesprek met FCUpdate. "Mijn teamgenoten zijn ook leuke gasten, die me meteen meenamen om een hapje te eten en me de stad lieten zien. Ik voelde me dus snel thuis."

Voordat Van der Werff tekende, had hij al redelijk veel informatie ingewonnen bij een andere voormalige Vitesse-speler. "Voor ik hier tekende heb ik veel met Kelvin gesproken. Hij speelt hier al even en ik ken hem goed, dus dat was erg waardevol in de aanloop naar mijn transfer."

Afgelopen week boekte Van der Werff de eerste overwinning. "De situatie bij FC Cincinnati is gewoon heel lastig nu. Bij Vitesse was ik het gewend om ieder jaar sowieso de play-offs te moeten halen, maar hier is het seizoen vijf wedstrijden voor het einde voor ons al over."

]]>
Mon, 16 Sep 2019 18:53:00 +0200
''Iedereen heeft kunnen zien dat ik twee keer in de fout ga'' https://www.vitesseinside.nl/nieuws/hoofdnieuws/249903/iedereen-heeft-kunnen-zien-dat-ik-twee-keer-in-de-fout-ga https://www.vitesseinside.nl/nieuws/hoofdnieuws/249903/iedereen-heeft-kunnen-zien-dat-ik-twee-keer-in-de-fout-ga Julian Lelieveld speelde geen gelukkige wedstrijd tegen PSV. Zaterdagavond verloor hij 5-0 met zijn Vitesse. De rechtervleugelverdediger verwijt zichzelf twee tegendoelpunten.

"Ik ga twee keer de fout in", vertelt Lelieveld in gesprek met De Gelderlander. "Van excuses wil ik niet weten. Het hele team zakt door het ijs? Ik heb geen invloed op het elftal, maar wel op mijn optreden. Ik was nu gewoon niet goed genoeg."

Volgens Lelieveld is dit topsport. "Iedereen heeft kunnen zien dat ik twee keer in de fout ga. Ik kan dit niet even snel wegstoppen. Maar ik moet nu ook niet in teleurstelling blijven hangen. Ik moet dit goed analyseren. Het gaat er om nu weer beter te worden. Om te leren van de fouten. Maar dit is wel enorm balen."

]]>
Mon, 16 Sep 2019 17:02:00 +0200
Vitesse op rapport: Negen onvoldoendes na blamage tegen PSV https://www.vitesseinside.nl/nieuws/hoofdnieuws/249819/vitesse-op-rapport-negen-onvoldoendes-na-blamage-tegen-psv https://www.vitesseinside.nl/nieuws/hoofdnieuws/249819/vitesse-op-rapport-negen-onvoldoendes-na-blamage-tegen-psv Vitesse verloor zaterdagavond met 5-0 van PSV. Het regent daarom onvoldoendes voor de spelers die op het veld stonden bij de blamage in Eindhoven. Het Algemeen Dagblad en Voetbal International delen samen 16 onvoldoendes uit.

Het laagste cijfers is voor Obispo. De huurling van PSV speelde een ongelukkige wedstrijd en kreeg van VI een 4, en van het AD zelfs een 3,5. De enige speler die op beide rapporten een voldoende scoort, is Remko Pasveer. De doelman krijgt een 5,5 toebedeeld.

Cijfers Voetbal International: Pasveer 5,5; Lelieveld 5, Doekhi 5, Obispo 4, Clark 5; Tannane 5,5, Bazoer 5,5, Bero 5,5, Grot 5 (58. Dicko 5,5); Matavz 5 (64. Buitink -), Linssen 5.

Cijfers Algemeen Dagblad: Pasveer 5,5; Lelieveld 4, Doekhi 5, Obispo 3,5, Clark 5; Tannane 5, Bazoer 4, Bero 5, Grot 5,5 (58. Dicko 5); Matavz 4 (64. Buitink -), Linssen 5.

]]>
Mon, 16 Sep 2019 16:16:00 +0200
Voormalige Vitesse-coach ontslagen na slechte resulataten https://www.vitesseinside.nl/nieuws/historie-oud-spelers/249831/voormalige-vitesse-coach-ontslagen-na-slechte-resulataten https://www.vitesseinside.nl/nieuws/historie-oud-spelers/249831/voormalige-vitesse-coach-ontslagen-na-slechte-resulataten John Lammers is ontslagen bij het Deense Esbjerg. In de eerste negen wedstrijden scoorde Esbjerg slechts vijf punten waardoor de oefenmeester, die hiervoor Jong Vitesse trainde, op de voorlaatste plek stond.

 

]]>
Mon, 16 Sep 2019 12:50:00 +0200
VIDEO| Linssen op een kussentje tijdens NOS Studio Voetbal https://www.vitesseinside.nl/nieuws/hoofdnieuws/249815/video-linssen-op-een-kussentje-tijdens-nos-studio-voetbal https://www.vitesseinside.nl/nieuws/hoofdnieuws/249815/video-linssen-op-een-kussentje-tijdens-nos-studio-voetbal Bryan Linssen zat gisteren samen met Theo Janssen bij NOS Studio Voetbal. Wat de kijker niet opviel was het kussentje waar Linssen op zat tijdens de uitzending. Helaas voor de aanvaller van Vitesse begon Pierre van Hooijdonk er toch even over.

 

]]>
Mon, 16 Sep 2019 11:16:00 +0200
''Het ging heel goed en zaterdagavond ging het slecht'' https://www.vitesseinside.nl/nieuws/hoofdnieuws/249802/het-ging-heel-goed-en-zaterdagavond-ging-het-slecht https://www.vitesseinside.nl/nieuws/hoofdnieuws/249802/het-ging-heel-goed-en-zaterdagavond-ging-het-slecht Armando Obispo speelde geen gelukkige wedstrijd tegen PSV. De centrale verdediger die eigenlijk onder contract staat bij PSV, leidde onder meer de eerste tegentreffer in. 

"Ik wilde de bal tussendoor spelen, maar ik schatte de situatie verkeerd in", vertelt hij in gesprek met De Telegraaf. "Ik speel gewoon een slechte bal en vijf seconden later ligt ’ie erin. Dan speel je PSV in de wedstrijd, weet je dat ze heel veel kwaliteiten hebben en dan kan het zo’n avond worden."

Voor de eerste keer speelde Obispo in het volle Phillips Stadion. "Ja, dat was wennen en heeft niet goed uitgepakt. Het ging heel goed en vandaag (zaterdagavond, red.) ging het slecht. Ik moet zorgen dat het volgende week weer goed is."

]]>
Mon, 16 Sep 2019 10:41:00 +0200
Janssen over auto-ongeluk: ''Dan doe je de gordijnen dicht'' https://www.vitesseinside.nl/nieuws/historie-oud-spelers/249768/janssen-over-auto-ongeluk-dan-doe-je-de-gordijnen-dicht https://www.vitesseinside.nl/nieuws/historie-oud-spelers/249768/janssen-over-auto-ongeluk-dan-doe-je-de-gordijnen-dicht Theo Janssen weet wat John Stegeman meemaakt. De trainer van PEC Zwolle reed met drank op en veroorzaakte een ongeluk. Janssen deed dat tien jaar geleden ook een keer.

"Het is niet goed en dat weet hij ook. Het is moeilijk om over zoiets heen te stappen. Iedereen heeft er een mening over. Iedereen vindt dat je weg moet worden geschopt. Je wilt geen kranten meer lezen en geen TV meer kijken.", zegt Janssen, die na dat ongeluk door FC Twente voor twee maanden werd geschorst.

"Dan doe je de gordijnen dicht en blijf je binnen. Dat deed ik ook. Wel een paar weken. Dan ga je piekeren. Bij Stegeman is het wat anders. Hij moet met de club aan de slag. Iedereen heeft er een oordeel over, maar laat die man. Het is niet goed, maar hij heeft zijn excuses aangeboden'', vertelt de oud-speler van Vitesse bij NOS Studio Voetbal.

]]>
Mon, 16 Sep 2019 08:57:00 +0200
''Ik denk niet dat ik een speler ben voor de echte top'' https://www.vitesseinside.nl/nieuws/eerste-elftal/249766/ik-denk-niet-dat-ik-een-speler-ben-voor-de-echte-top https://www.vitesseinside.nl/nieuws/eerste-elftal/249766/ik-denk-niet-dat-ik-een-speler-ben-voor-de-echte-top Bryan Linssen ziet zichzelf niet naar een topclub in Nederland verkassen. De voetballer is na dit seizoen transfervrij en wellicht volgt dan een stap naar het buitenland.

Linssen heeft in een eerder stadium gezegd dat hij de stap naar een topclub in Nederland zou willen maken. Feyenoord werd regelmatig aan hem gelinkt. "Ik zeg niet dat ik daar thuishoor, ik te goed ben voor Vitesse of daar echt weg wil. Ik zou misschien meekunnen bij Feyenoord, maar ik ben niet te vergelijken met Larsson'', zegt Linssen aan tafel bij Studio Voetbal.

De aanvaller is al 28 jaar en dat zorgt er mede voor dat hij niet verwacht dat Ajax, PSV en Feyenoord nog gaan toehappen. "Nee, ik zie het hier in Nederland niet gebeuren. Er is ook nooit contact geweest. Aan het einde van dit seizoen ben ik ook transfervrij'', vertelt Linssen, die kritisch op zichzelf is. 

"Ik vind mezelf zeker niet genoeg voor Ajax of PSV, absoluut niet. Feyenoord komt daar net onder. Wellicht dat dat misschien mijn plafond zou kunnen zijn. Ik denk niet dat ik een speler ben voor de echte top, qua voetbal, maar wel de wilskracht en winnaarsmentaliteit heb om misschien een stapje hoger te kunnen.''

]]>
Mon, 16 Sep 2019 08:04:00 +0200
Lelieveld baalt: ''Bij die corner is Malen mijn man, dus ja'' https://www.vitesseinside.nl/nieuws/hoofdnieuws/249733/lelieveld-baalt-bij-die-corner-is-malen-mijn-man-dus-ja https://www.vitesseinside.nl/nieuws/hoofdnieuws/249733/lelieveld-baalt-bij-die-corner-is-malen-mijn-man-dus-ja Julian Lelieveld heeft een teleurstellende avond achter de rug. De mandekker verloor met Vitesse met liefst 5-0 van PSV. 

"Dit is verschrikkelijk natuurlijk, ik denk niet dat de avond slechter had kunnen verlopen", begint Lelieveld bij Omroep Gelderland. "We hadden geen grip op PSV. In het begin krijgen we nog een goede kans, maar daarna raakten we de grip kwijt. Bijna elke bal vloog erin."

Lelieveld verwijt zichzelf het een en ander. "Bij die corner (de 2-0, red.) is Malen mijn man, dus ja. De penalty is vooral ongelukkig (de 4-0, red.). Wat voor lessen we nu kunnen trekken? Het is niet reëel om te zeggen dat we ooit aan het kampioenschap hebben gedacht."

]]>
Sun, 15 Sep 2019 19:26:59 +0200
''Of het er niet uitkwam? Dat is nog zacht uitgedrukt'' https://www.vitesseinside.nl/nieuws/eerste-elftal/249701/of-het-er-niet-uitkwam-dat-is-nog-zacht-uitgedrukt https://www.vitesseinside.nl/nieuws/eerste-elftal/249701/of-het-er-niet-uitkwam-dat-is-nog-zacht-uitgedrukt Armando Obispo speelde tegen PSV een rampzalige wedstrijd. Nota bene op het moment dat hij indruk kan maken tegen de club van wie hij eigendom is maakt de centrale verdediger van Vitesse verbijsterende fouten. 

De eerste treffer van Malen kwam voort uit opzichtig balverlies van de centrale verdediger uit Boxtel. "Ik wilde hem strak tussendoor spelen. Maar het was gewoon een slechte bal. Mag niet gebeuren", verklaarde hij tijdens het terugkijken van de beelden in gesprek met FOX Sports. "Het was lastig om het weer op te pakken, dat moet ik toegeven."

Obispo verscheen ook voor de camera's van Omroep Gelderland: Er heerst een gevoel dat niet met nette woorden te omschrijven is. Of ik het liefst meteen naar de bus was gegaan? Dat was wel het makkelijkste geweest", treurde hij. "Dit was een wedstrijd waarin ik graag had willen laten zien wat ik kan. En dat dit niet gebeurd is, dat is balen. Of het er niet uitkwam? Dat is nog zacht uitgedrukt..."

]]>
Sun, 15 Sep 2019 15:20:52 +0200
Slutskiy over PSV-huurling Obispo: ''Maakte veel simpele fouten'' https://www.vitesseinside.nl/nieuws/hoofdnieuws/249649/slutskiy-over-psv-huurling-obispo-maakte-veel-simpele-fouten https://www.vitesseinside.nl/nieuws/hoofdnieuws/249649/slutskiy-over-psv-huurling-obispo-maakte-veel-simpele-fouten Vitesse maakte zaterdagavond teveel fouten om aanspraak te kunnen maken op een goed resultaat, in de topper tegen PSV. Dat is de conclusie van Leonid Slutskiy, trainer van de Arnhemmers. 

"Ik denk dat we PSV veel cadeautjes hebben gegeven", begint Slutskiy tegenover FOX Sports. "Het is een goed team, met veel briljante spelers. Wij kunnen ze weerstand bieden, als we geen gekke dingen doen en geen cadeautjes weggeven. Dan maak je het jezelf ontzettend moeilijk."

Slutskiy zag echter ook dat Vitesse na twee minuten op voorsprong had kunnen komen. "Voor de 1-0 van PSV speelden we goed, we hielden het mooi dicht achterin. Die eerste goal maken zij door een hele simpele fout, bij de 2-0 is dat eigenlijk hetzelfde verhaal."

Obispo ging de fout in bij de 1-0. "Ik denk dat hij zichzelf te graag wilde laten zien vandaag. Dat is logisch, ik zie het vaker bij jonge spelers die verhuurd worden. Hij dacht dat dit de grootste wedstrijd uit zijn leven was. Uiteindelijk heeft hij veel simpele fouten gemaakt."

]]>
Sun, 15 Sep 2019 12:22:04 +0200
Linssen loopt leeg: ''Waar het mis ging? Ja, waar niet eigenlijk?'' https://www.vitesseinside.nl/nieuws/hoofdnieuws/249628/linssen-loopt-leeg-waar-het-mis-ging-ja-waar-niet-eigenlijk https://www.vitesseinside.nl/nieuws/hoofdnieuws/249628/linssen-loopt-leeg-waar-het-mis-ging-ja-waar-niet-eigenlijk Bryan Linssen was er zaterdagavond even goed klaar mee. De aanvoerder van Vitesse reisde als koploper naar Eindhoven af, maar keerde gedesillusioneerd terug na het 5-0 verlies. 

"Waar het vandaag voor ons mis ging? Ja, waar niet eigenlijk?", vraagt Linssen zich af voor de camera van FOX Sports. "Het is ontzettend zonde. Je moet eigenlijk op 0-1 komen, we krijgen twee hele grote kansen. Uiteindelijk geef je de wedstrijd weg doordat je die twee goals weggeeft. Na de rust begin je vol goede moed aan de tweede helft en dan ligt 'ie na tien seconden weer in het netje. Dan houdt het op."

Linssen plaatste ook nog vraagtekens bij de tweede penalty die de Eindhovenaren kregen. "Volgens de nieuwe regels hoef je de handen niet meer achter het lichaam te houden. Ik vind dit zo'n momentje, maar het maakt ook niet uit want het is uiteindelijk de 5-0. Als het al 4-0 is, denk ik: moet je dan voor zo'n shit-momentje nog die penalty geven? Als het hands is, is het hands. Heel simpel."

]]>
Sun, 15 Sep 2019 10:55:51 +0200