Nieuws - VitesseInside.nl - Vitesse Nieuws https://www.vitesseinside.nl/rss/nieuws . Basisplek voor Buitink: ''Je kon het inderdaad wel een beetje zien'' https://www.vitesseinside.nl/nieuws/eerste-elftal/261062/basisplek-voor-buitink-je-kon-het-inderdaad-wel-een-beetje-zien https://www.vitesseinside.nl/nieuws/eerste-elftal/261062/basisplek-voor-buitink-je-kon-het-inderdaad-wel-een-beetje-zien Hij kwam dit seizoen nog niet verder dan 102 minuten, maar dit weekend kan Thomas Buitink tegen Sparta op een basisplek rekenen. De 19-jarige spits wordt door trainer Leonid Slutskiy als rechtsbuiten geposteerd.

"Je kon het inderdaad wel een beetje zien, al is het nooit zeker", is Buitink eerlijk in gesprek met Omroep Gelderland. "Het liefst sta ik in de spits, want ik ben een echte spits. Maar hangend op deze positie kom ik veel naar binnen en hoop ik ballen te krijgen waar ik iets mee kan doen."

Buitink is blij dat hij eindelijk de kans krijgt van Slutskiy. De Vitesse-aanvaller kan niet wachten om zondag tegen Sprarta an de aftrap te verschijnen.  "Je wil minuten in de benen hebben en belangrijk zijn", geeft hij te kennen. "Ik krijg nu het vertrouwen en ben daar blij mee."

Buitink mag dan nu het vertrouwen krijgen, het is niet uitgesloten dat hij in januari een transfer maakt. Onder andere SC Heerenveen en AA Gent hebben een oogje op de aanvaller. "Ik kan er niet omheen. De contacten met Heerenveen zijn er al sinds vorige zomer", lacht Buitink.

"Alleen focus ik me nu vooral op Vitesse. We zien wel wat er in de winter gebeurt en wat reëel is", vervolgt hij. "Wat geeft mij de beste toekomst. Is het niet hier dan ergens anders, maar ik hoop hier bij Vitesse. Ik hou van deze club en zit hier nu al tien jaar. Het gaat erom wat voor mij het beste is.'

]]>
Fri, 22 Nov 2019 18:15:00 +0100
'Verschillende wijzigingen in vermoedelijke opstelling Vitesse' https://www.vitesseinside.nl/nieuws/hoofdnieuws/260974/verschillende-wijzigingen-in-vermoedelijke-opstelling-vitesse https://www.vitesseinside.nl/nieuws/hoofdnieuws/260974/verschillende-wijzigingen-in-vermoedelijke-opstelling-vitesse Leonid Slutskiy gaat aankomende zondag starten met Keisuke Honda, Tim Matavz en Thomas Buitink. Dat meldt Omroep Gelderland in aanloop naar het cruciale duel voor de Arnhemmers. 

De oefenmeester van Vitesse blijft rustig onder de druk. "Natuurlijk hebben we een overwinning nodig, maar dat is altijd zo. Iedere wedstrijd is belangrijk en dat geldt altijd voor de eerstvolgende. Of er paniek is? Waarom?"

Vermoedelijke opstelling Vitesse: Pasveer, Lelieveld, Doekhi, Obispo, Clark; Bazoer, Bero; Buitink, Honda, Linssen; Matavz.

]]>
Fri, 22 Nov 2019 13:17:00 +0100
''Het is natuurlijk wel opmerkelijk dat hij gelijk in de basis staat'' https://www.vitesseinside.nl/nieuws/hoofdnieuws/260946/het-is-natuurlijk-wel-opmerkelijk-dat-hij-gelijk-in-de-basis-staat https://www.vitesseinside.nl/nieuws/hoofdnieuws/260946/het-is-natuurlijk-wel-opmerkelijk-dat-hij-gelijk-in-de-basis-staat Keisuke Honda start zondagmiddag tegen Sparta Rotterdam naar alle waarschijnlijkheid in de basis. Een opmerkelijke keuze van Leonid Slutskiy, die ook de meeste media niet ontvallen is.

Tijdens VoetbalPraat van FOX Sports is het ook een onderwerp van gesprek. Willem Vissers doet als eerst een duit in het zakje. "Ik ken niet alle achtergronden, maar ik weet wel dat ik ontzettend van hem genoten heb toen hij bij VVV-Venlo speelde", vertelt de journalist van De Volkskrant. "Ik vind het alleen al mooi dat hij terugkomt. Hij ziet er wel fit uit."

De ook aangeschoven Leo Driessen verbaast zich. "Het is wel opmerkelijk dat hij meteen in de basis mag starten. Dat is wel raar." Vissers ziet er wel heil in. "De laatste weken is wel gebleken dat Vitesse creativiteit mist, dus wellicht kan Honda de aanvallers bedienen."

]]>
Fri, 22 Nov 2019 11:41:00 +0100
''Ik denk dat ik beter kan spelen, dan iedereen misschien verwacht'' https://www.vitesseinside.nl/nieuws/eerste-elftal/260898/ik-denk-dat-ik-beter-kan-spelen-dan-iedereen-misschien-verwacht https://www.vitesseinside.nl/nieuws/eerste-elftal/260898/ik-denk-dat-ik-beter-kan-spelen-dan-iedereen-misschien-verwacht Keisuke Honda staat dit weekend in de basis bij Vitesse. De Japanner moet de leider worden op het middenveld, maar het is de vraag hoelang hij kan spelen.

''Hoeveel minuten ik het kan volhouden is ook voor mij de vraag. Dat is een grote uitdaging. Als ik gevaar loop op een blessure dan vraag ik om een wissel. Maar ik denk dat ik beter kan spelen, dan iedereen misschien verwacht'', zegt de middenvelder in gesprek met De Telegraaf. Honda krijgt al snel een kans in Arnhem, want de oefenmeester ziet een belangrijke rol voor de voetballer weggelegd.

Vitesse draait de laatste weken moeizaam en de Japanse spelmaker moet daar verandering in zien te brengen. ''Vitesse staat nu vijfde. Mijn doel dit seizoen is om de club op die positie te houden. Ik denk dat ik daar met mijn ervaring bij kan helpen'', besluit hij zelfbewust. 

]]>
Fri, 22 Nov 2019 09:37:00 +0100
Lof voor 'robot-professional' Honda: ''Alles doet hij perfect'' https://www.vitesseinside.nl/nieuws/eerste-elftal/260897/lof-voor-robot-professional-honda-alles-doet-hij-perfect https://www.vitesseinside.nl/nieuws/eerste-elftal/260897/lof-voor-robot-professional-honda-alles-doet-hij-perfect Keisuke Honda staat voor zijn officiële debuut voor Vitesse, dat zondag aantreedt tegen Sparta Rotterdam. De middenvelder speelde een halfjaar geleden voor het laatst een wedstrijd.

Trainer Leonid Slutskiy is dolgelukkig met de 'robot-professional' uit Japan, die naast speler van Vitesse ook bondscoach van Cambodja is. De behoorlijke volle agenda van Honda bezorgt Slutsky geen slapeloze nachten. ''Hij is geen gewone professional, maar een robot-professional. In alles is hij superprofessioneel. Voeding, rust, krachttraining. Alles doet hij perfect'', stelt de Russische trainer in De Telegraaf.

Honda en de Slutskiy kennen elkaar van hun gezamenlijke periode bij CSKA. ''We hebben veel gewonnen in Moskou maar ook nederlagen geleden. We begrijpen elkaar goed en dat is belangrijk voor de samenwerking'', besluit de oefenmeester. 

]]>
Fri, 22 Nov 2019 08:43:00 +0100
Linssen looft teamgenoot: ''Hij heeft kwaliteiten die wij niet hebben'' https://www.vitesseinside.nl/nieuws/eerste-elftal/260872/linssen-looft-teamgenoot-hij-heeft-kwaliteiten-die-wij-niet-hebben https://www.vitesseinside.nl/nieuws/eerste-elftal/260872/linssen-looft-teamgenoot-hij-heeft-kwaliteiten-die-wij-niet-hebben Keisuke Honda staat sinds kort onder contract bij Vitesse. De Japanner is natuurlijk geroemd in binnen- en buitenland, en ook Bryan Linssen looft de middenvelder. 

"Hij maakt een goede indruk'', zegt Linssen in gesprek met FOX Sports. ''Je ziet aan alles dat hij goed kan voetballen. Hij loopt al een tijdje mee en weet wat hem te wachten staat. Hij heeft kwaliteiten die wij niet hebben in het team. Die moeten we gaan benutten."

Honda heeft een aantal grote clubs achter zijn naam staan, waaronder AC Milan en CSKA Moskou, een ervaren voetballer dus. "Dat kunnen we altijd gebruiken, vooral op dit moment. Hij heeft een linkerbeen waar je U tegen zegt. Dus ik hoop dat hij die dit seizoen vaak gaat gebruiken", besluit Linssen. 

]]>
Thu, 21 Nov 2019 19:01:20 +0100
Vitesse-supporters massaal naar uitwedstrijd tegen Sparta https://www.vitesseinside.nl/nieuws/hoofdnieuws/260859/vitesse-supporters-massaal-naar-uitwedstrijd-tegen-sparta https://www.vitesseinside.nl/nieuws/hoofdnieuws/260859/vitesse-supporters-massaal-naar-uitwedstrijd-tegen-sparta De supporters van Vitesse reizen zondag met ongeveer 500 naar Rotterdam voor het duel tegen Sparta Rotterdam. Voor de ploeg van Leonid Slutskiy is het een belangrijk duel. De laatste drie Eredivisiewedstrijden werden namelijk verloren.

Met Sparta treft Vitesse zondagmiddag de nummer twaalf van Nederland. De ploeg uit Rotterdam begon geweldig aan het seizoen, maar wist de laatste vier wedstrijden niet te winnen. Sparta lijkt dus in hetzelfde schuitje te zitten als de club uit Arnhem die de laatste drie wedstrijden verloor.

]]>
Thu, 21 Nov 2019 16:43:00 +0100
Fraser kijkt uit naar weerzien: ''Waanzinnige mensen leren kennen'' https://www.vitesseinside.nl/nieuws/hoofdnieuws/260799/fraser-kijkt-uit-naar-weerzien-waanzinnige-mensen-leren-kennen https://www.vitesseinside.nl/nieuws/hoofdnieuws/260799/fraser-kijkt-uit-naar-weerzien-waanzinnige-mensen-leren-kennen Henk Fraser wil er als trainer van Sparta Rotterdam alles aan doen te winnen van Vitesse komend weekend. De oefenmeester heeft jaren bij Vitesse gelopen en won de KNVB Beker met de Arnhemmers.

"Ik wil gewoon winnen, dat is logisch", vertelt de trainer in gesprek met Omroep Gelderland. "Ik kijk er echt naar uit. Maar ik heb eigenlijk niks waarover ik rancune moet hebben. Ik heb daar waanzinnige mensen leren kennen. En ik ben met die club vijfde geëindigd en heb de beker gewonnen. Overal waar je werkt zijn mindere fases en mindere momenten. Maar als je weg bent, onthou je vooral de mooie momenten. En de mensen waarmee je hebt mogen samenwerken."

Bijvoorbeeld met de Russische eigenaar, waar Fraser geen problemen mee had. "Voor mij is dat nooit echt relevant geweest", meent hij. "Ik heb bij Den Haag Van der Kallen meegemaakt en later meneer Wang, die waren ook heel betrokken bij de club. En bij Vitesse idem dito, geen probleem. Nu hebben ze een fase waarin het wat moeizamer gaat. Als trainer begrijp je dat wel vanaf een afstand. Wij hebben uit de laatste vier wedstrijden ook maar één punt gehaald, maar je weet wel wat je hebt gebracht."

"Ik kan mij voorstellen dat de trainer van Vitesse door de resultaten een iets minder vrolijk gevoel heeft. Resultaten is toch waar het om gaat, dat hebben wij ook", vertelt Fraser. "We hebben de heren ontmoet bij de G-dag in Barendrecht, waanzinnige mensen zijn het. Ik hoop met uitzondering van de komende wedstrijd dat het ze uitstekend afgaat."

]]>
Thu, 21 Nov 2019 15:58:00 +0100
Honda lijkt wedstrijdfit: ''Heb altijd individueel getraind'' https://www.vitesseinside.nl/nieuws/hoofdnieuws/260832/honda-lijkt-wedstrijdfit-heb-altijd-individueel-getraind https://www.vitesseinside.nl/nieuws/hoofdnieuws/260832/honda-lijkt-wedstrijdfit-heb-altijd-individueel-getraind Keisuke Honda staat komend weekend naar alle waarschijnlijkheid in de basis bij Vitesse tegen Sparta Rotterdam. De aanvallend ingestelde middenvelder werd vanmiddag gepresenteerd bij de Arnhemmers.

"Ik kijk er naar uit om weer te gaan spelen", vertelt hij tijdens de persconferentie, opgetekend door De Telegraaf. "Ik heb zes maanden geen wedstrijden gespeeld. Ik kan niet wachten om weer te gaan spelen. Ik heb de afgelopen maanden geen vakantie gevierd. Ik heb altijd individueel getraind waar ik ook was."

Vitesse staat nu vijfde. Honda: "En mijn doel dit seizoen is om de club op die positie te houden. We hebben veel jonge spelers en ik heb veel ervaring. Ik heb de laatste wedstrijd gezien dat we moeite hadden om de wedstrijd te controleren. Ik denk dat ik daarbij kan helpen."

Er wordt ook aan Honda gevraagd naar zijn laatste herinneringen in Nederland. "Toen had ik nog zwart haar. Ik herinner me dat ik zei: ‘Ik ben Honda, maar niet de auto.'", aldus de aanwinst van de Arnhemmers. 

]]>
Thu, 21 Nov 2019 14:47:00 +0100
'Slutskiy maakt opmerkelijke keuze in basiself van Vitesse' https://www.vitesseinside.nl/nieuws/hoofdnieuws/260811/slutskiy-maakt-opmerkelijke-keuze-in-basiself-van-vitesse https://www.vitesseinside.nl/nieuws/hoofdnieuws/260811/slutskiy-maakt-opmerkelijke-keuze-in-basiself-van-vitesse Keisuke Honda staat zondagmiddag in de basiself van Vitesse. Dat meldt Omroep Gelderland. Leonid Slutskiy zou vertelt hebben tegen het medium dat de Japanner in de basis staat tegen Sparta Rotterdam.

Honda werd afgelopen woensdag speelgerechtigd verklaard. Daar maakt de oefenmeester van Vitesse dus gelijk gebruik van. "Waarom niet? Hij is fit en we kunnen hem goed gebruiken", aldus Slutskiy over Honda, die naar alle waarschijnlijkheid op het middenveld wordt neergezet.

Met Sparta treft Vitesse zondagmiddag de nummer twaalf van Nederland. De ploeg uit Rotterdam begon geweldig aan het seizoen, maar wist de laatste vier wedstrijden niet te winnen. Sparta lijkt dus in hetzelfde schuitje te zitten als de club uit Arnhem die de laatste drie wedstrijden verloor.

]]>
Thu, 21 Nov 2019 12:55:00 +0100
''De vraag is of Honda gaat spelen bij Vitesse en op welke plek'' https://www.vitesseinside.nl/nieuws/hoofdnieuws/260789/de-vraag-is-of-honda-gaat-spelen-bij-vitesse-en-op-welke-plek https://www.vitesseinside.nl/nieuws/hoofdnieuws/260789/de-vraag-is-of-honda-gaat-spelen-bij-vitesse-en-op-welke-plek Vitesse speelt komend weekend tegen Sparta Rotterdam. De laatste drie Eredivisiewedstrijden werden verloren, dus er staat veel spanning op het uitduel in Rotterdam.

Bjorn Courbois is nieuwsgierig naar Keisuke Honda. Wellicht gunt trainer Leonid Slutskiy hem speeltijd.
"We zijn wel benieuwd", zegt Courbois in De Les van Vites, uitgezonden door De Gelderlander. "De vraag is of hij gaat spelen. En op welke plek? En hoe ziet het systeem van Slutskiy er dan uit?"

"Of Honda de man voor de toekomst is? Hij is een tijdje van de radar geweest. Hij voetbalde in Australië. Zijn discipline is super. En hij brengt ook ervaring mee. Hij is een langzame Honda, ja. Maar zijn voetbalkwaliteiten zijn bekend. Het zou mooi zijn als hij van extra waarde kan zijn."

Henk Fraser is momenteel trainer van de tegenstander van komend weekend. "Fraser is onze succesvolste trainer ooit", zegt Courbois. "Hij heeft in 2017 de KNVB-beker gewonnen (de enige grote prijs in de clubhistorie, red.). Dat vergeten wij nooit."

De focus ligt op de komende twee wedstrijden. Courbois: "Die liggen echt onder een vergrootglas. We hebben resultaat nodig en fatsoenlijk voetbal. Na de uitwedstrijd bij Sparta wacht Heerenveen uit. Dit is een zwaar programma. Ik ben daarom terughoudend. Ik word op dit moment niet warm van Vitesse. Ik verwacht bij Sparta met hangen en wurgen een gelijkspel."
 

]]>
Thu, 21 Nov 2019 11:11:00 +0100
Ødegaard lovend over eredivisie: ''Belangrijk dat ik minuten zou maken'' https://www.vitesseinside.nl/nieuws/historie-oud-spelers/260762/odegaard-lovend-over-eredivisie-belangrijk-dat-ik-minuten-zou-maken https://www.vitesseinside.nl/nieuws/historie-oud-spelers/260762/odegaard-lovend-over-eredivisie-belangrijk-dat-ik-minuten-zou-maken Waar was Martin Ødegaard geweest zonder de eredivisie? Bij Real Madrid zat hij op een zijspoor, maar sc Heerenveen en Vitesse gaven hem de kans om te groeien in de Nederlandse competitie.

In een interview met El Larguero vertelt de technicus dat de Nederlandse competitie de perfecte leerschool voor hem was. ''Het was belangrijk dat ik minuten zou gaan maken, aan spelen zou toekomen en verantwoordelijkheid op me zou nemen. Het is moeilijk om al aan de beurt te komen bij Real Madrid wanneer je pas zestien bent, maar ook wanneer je nog twintig bent.''

Dit seizoen wordt de voetballer weer verhuurd. Hij speelt bij Real Sociedad de sterren van de hemel en de ploeg draait bovenin mee in de Spaanse competitie. Dit weekend spelen de Basken tegen Real Madrid en dat is voor Ødegaard een speciale wedstrijd. ''Ik hoop dat Real erin slaagt dit seizoen La Liga te winnen. Zelf heb ik het enorm naar mijn zin in Anoeta, iedere wedstrijd is weer bijzonder. Maar mocht ik zaterdag scoren in het Bernabéu, dan zal ik niet juichen.''

De international van Noorwegen droomt er nog altijd van om te slagen in Madrid. ''Het blijft mijn doel, maar voor nu ben ik heel gelukkig bij Real Sociedad. Ik heb geen haast met Real Madrid, ik plak er geen tijd op. Of het nu nog twee jaar duurt of vijf.''

]]>
Thu, 21 Nov 2019 09:01:23 +0100
Eredivisie-clubs leggen wedstrijd minuut stil als statement tegen racisme https://www.vitesseinside.nl/nieuws/hoofdnieuws/260730/eredivisie-clubs-leggen-wedstrijd-minuut-stil-als-statement-tegen-racisme https://www.vitesseinside.nl/nieuws/hoofdnieuws/260730/eredivisie-clubs-leggen-wedstrijd-minuut-stil-als-statement-tegen-racisme Alle Eredivisie-clubs maken dit weekeinde gezamenlijk een statement tegen racisme. Dat hebben de Eredivisie CV en Coöperatie Eerste Divisie voorgesteld aan de clubs, zo weet het Algemeen Dagblad.

De gehele eerste minuut zal er niet gevoetbald worden, om aandacht te vragen voor het racisme-probleem. Terwijl de voetballers op het veld stil blijven staan, wordt op de schermen in stadions een boodschap getoond met de tekst: 'Racisme? Dan voetballen we niet.'

"Door een statement te maken in het veld geven we vanuit het voetbal een duidelijk signaal dat genoeg écht genoeg is. Daarnaast heeft dit impact op zowel voetballiefhebbers als niet-voetballiefhebbers", zo schrijft de Eredivisie CV.

"We begrijpen dat alle negentig minuten in een wedstrijd van belang zijn, waardoor we de KNVB hebben verzocht om aan het eind van de eerste helft minimaal één minuut speeltijd toe te voegen om het gemis van de eerste minuut te compenseren."

Er wordt van alle clubs verwacht dat ze meedoen aan het statement. "Daarom willen wij jullie vriendelijk verzoeken om de teammanagers en spelers duidelijk van tevoren in te lichten over de actie. Wij rekenen op ieders medewerking."

]]>
Wed, 20 Nov 2019 19:44:33 +0100
FOTO | Honda is speelgerechtigd en traint donderdag met selectie mee https://www.vitesseinside.nl/nieuws/hoofdnieuws/260719/foto-honda-is-speelgerechtigd-en-traint-donderdag-met-selectie-mee https://www.vitesseinside.nl/nieuws/hoofdnieuws/260719/foto-honda-is-speelgerechtigd-en-traint-donderdag-met-selectie-mee Keisuke Honda is vanaf vandaag speelgerechtigd voor Vitesse. De Japanse middenvelder moest lang wachten op een werkvergunning, maar kan nu uitkomen voor de ploeg van Leonid Slutskiy.

De Japanner zal komende donderdag voor het eerst op het trainingsveld staan. De kans dat Honda komend weekend al bij de selectie zit, zal klein zijn. De middenvelder heeft geruime tijd geen wedstrijden gespeeld en is daardoor niet wedstrijdfit.

]]>
Wed, 20 Nov 2019 18:54:48 +0100
Bero en Dasa met Slowakije en Israël naar play-offs EK 2020 https://www.vitesseinside.nl/nieuws/hoofdnieuws/260663/bero-en-dasa-met-slowakije-en-israel-naar-play-offs-ek-2020 https://www.vitesseinside.nl/nieuws/hoofdnieuws/260663/bero-en-dasa-met-slowakije-en-israel-naar-play-offs-ek-2020 Matúš Bero en Eli Dasa hebben gisteren de laatste kwalificatiewedstrijden gespeeld voor het EK in 2020. Zowel het Slowakije (Bero) en Israël (Dasa) hebben zich geplaatst voor de play-offs.

Bero won dinsdagavond de laatste wedstrijd van Azerbeidzjan. De middenvelder van Vitesse startte in de basiself en speelde uiteindelijk de hele wedstrijd. Het thuisland van Bero won in eigen met 2-0. Door de overwinning is Slowakije derde geworden in de poule. 

De andere Vitesse-speler, Dasa, verloor de laatste wedstrijd met Israël. Op bezoek bij Macedonië werd met 1-0 verloren. De rechtsachter van Vitesse speelde de hele wedstrijd. Door de nederlaag eindigden de Israëliërs op de vierde plek in de kwalificatiepoule.

]]>
Wed, 20 Nov 2019 12:26:00 +0100
''Hij zadelt Vitesse met een probleem op, continuïteit komt in gevaar '' https://www.vitesseinside.nl/nieuws/hoofdnieuws/260645/hij-zadelt-vitesse-met-een-probleem-op-continuiteit-komt-in-gevaar https://www.vitesseinside.nl/nieuws/hoofdnieuws/260645/hij-zadelt-vitesse-met-een-probleem-op-continuiteit-komt-in-gevaar Het is een probleem bij Vitesse: de doorstroming van jeugd in het eerste bij Vitesse. Als 'klap op de vuurpijl' werd vorige week ook nog bekend dat hoofd opleidingen Aloys Wijnker vertrekt bij de Arnhemmers.

"Dolblij was Marc van Hintum vorig jaar. Als interim technisch directeur van Vitesse strikte hij Aloys Wijnker", schrijft Lex Lammers in De Gelderlander. "Hij plukte de Noord-Hollander weg bij de voetbalbond van de Verenigde Staten. De Arnhemse club haalde voor de post van hoofd opleidingen een topper in huis. Een van de 'founding fathers' van de jeugdopleiding van AZ."

Nu pakt Wijnker zijn koffers weer. Lammers: "Hij wil hogerop. Dat heeft niet zozeer te maken met Vitesse. De Noord-Hollander volgt bij de KNVB de leergang management betaald voetbal. Hij wil in het profvoetbal aan de slag als technisch directeur, zodat hij direct invloed heeft op voetbalzaken. Of als algemeen directeur. Een functie bij een nationale bond kan ook nog."

"Wijnker dient netjes zijn contract uit, maar zadelt Vitesse wel met een probleem op", meent Lammers. "De club haalde hem binnen voor de lange termijn. Maar na de periode Gerry Hamstra (2009-2016) is de stabiliteit in Arnhem verdwenen. Edwin Petersen heeft net twee jaar gediend, Wijnker stapt nu op. De continuïteit van de opleiding komt in gevaar."

Mo Allach is genoodzaakt op zoek te gaan naar een nieuwe hoofd opleidingen. "De club moet onder nieuwe leiding die koers ook overeind houden. Vitesse moet zorg dragen voor beleid op de lange termijn. Een langzittende, kwalitatief hoogwaardige hoofd opleidingen zorgt voor stabiliteit. En dat komt de jeugdtak én de club alleen maar ten goede."

]]>
Wed, 20 Nov 2019 11:15:00 +0100
VIDEO | Doekhi wint met Jong Oranje in extremis van Engeland https://www.vitesseinside.nl/nieuws/eerste-elftal/260603/video-doekhi-wint-met-jong-oranje-in-extremis-van-engeland https://www.vitesseinside.nl/nieuws/eerste-elftal/260603/video-doekhi-wint-met-jong-oranje-in-extremis-van-engeland Jong Oranje heeft dinsdag haar zevende overwinning op rij geboekt. Op De Vijverberg zegevierde het elftal van trainer Erwin van de Looi met 2-1 over Jong Engeland. 

Danilho Doekhi moest dinsdag genoegen nemen met een wisselrol. Rick van Drongelen en Perr Schuurs kregen centraal in de defensie de voorkeur. Wel kwam Doekhi tot een invalbeurt. De Vitesse-mandekker kwam na rust in het veld voor Perr Schuurs. 

In Doetinchem opende Jong Oranje na 23 minuten spelen de score. Kaj Sierhuis kon met enig fortuin de 1-0 binnenschieten uit een voorzet van Deyovaisio Zeefuik. Na rust kantelde het spelbeeld en ging Jong Engeland nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker.

Een kwartier voor tijd sloegen de Engelsen dan ook daadwerkelijk toe. Manchester United-talent Mason Greenwoord herstelde in de 75e minuut het evenwicht. In de blessuretijd trok Jong Oranje de wedstrijd toch nog naar zich toe. Javairo Dilrosun schoot in de 91e minuut schitterend raak uit een vrije trap en bepaalde daarmee de eindstand op 2-1.

]]>
Wed, 20 Nov 2019 10:58:00 +0100
Trefzekere Matavz loopt EK mis met Slovenië na nederlaag in Polen https://www.vitesseinside.nl/nieuws/eerste-elftal/260609/trefzekere-matavz-loopt-ek-mis-met-slovenie-na-nederlaag-in-polen https://www.vitesseinside.nl/nieuws/eerste-elftal/260609/trefzekere-matavz-loopt-ek-mis-met-slovenie-na-nederlaag-in-polen Slovenië is dinsdag het EK definitief misgelopen. Na een 2-3 nederlaag in Polen is kwalificatie  voor de Slovenen uitgesloten.

Tim Matavz kon dinsdag op een basisplek rekenen bij Slovenië. De Vitesse-aanvaller stond tegen Polen in de spits geposteerd en was bovendien trefzeker. In de 14e minuut maakte hij de 1-1. Een paar minuten voor tijd werd Matavz naar de kant gehaald. 

In een spectaculair duel was het voor Polen na drie minuten al raak. Sebastian Szymanski opende de score, waarna Tim Matavz de score tien minuten later gelijktrok. Pas in de tweede helft nam Polen via Robert Lewandowski opnieuw afstand van Slovenië.

Desalniettemin kwamen de Slovenen opnieuw langszij. Josip Ilic maakte in de 61e minuut de 2-2, maar dat bleek niet genoeg voor een gelijkspel. Jacek Goralski besliste de wedstrijd in de 84e minuut in het voordeel van Polen. 

]]>
Tue, 19 Nov 2019 23:02:00 +0100
Scorende Buitink met Oranje O20 onderuit tegen Frankrijk https://www.vitesseinside.nl/nieuws/eerste-elftal/260583/scorende-buitink-met-oranje-o20-onderuit-tegen-frankrijk https://www.vitesseinside.nl/nieuws/eerste-elftal/260583/scorende-buitink-met-oranje-o20-onderuit-tegen-frankrijk Oranje Onder 20 is er dinsdag niet in geslaagd een resultaat te behalen tegen Frankrijk. Thomas Buitink kon met een doelpunt niet voorkomen dat de Fransen in Parijs met 2-1 zegevierden. 

Naast Buitink maakte ook Armando Obispo dinsdag minuten namens Oranje Onder 20. Waar Buitink op een basisplek kon rekenen, moest de 20-jarige verdediger het tegen zijn leeftijdsgenoten uit Frankrijk doen met een invalbeurt. 

Na een eerste helft waarin Frankrijk het overwicht had maar ook Oranje gevaarlijk was, viel het openingsdoelpunt kort na rust. Amine Gouiri zette de Fransen van dichtbij op een 1-0 voorsprong. Met nog 20 minuten op de klok herstelde Oranje het evenwicht. Thomas Buitink schoot de Nedelranders van dichtbij langszij. 

In een spannende slotfase was het uiteindelijk Frankrijk dat aan het langste eind trok. Hoewel Oranje O20 in de slotminuten nog enkele kansen op de overwinning kreeg, was het Rafik Guitane die de wedstrijd in het voordeel van Frankrijk besliste. De Fransman schoot overtuigend raak en bepaalde daarmee de eindstand op 2-1. 

 

 

 

]]>
Tue, 19 Nov 2019 18:27:00 +0100
Chelsea-huurling traint voor eerste keer mee met Vitesse https://www.vitesseinside.nl/nieuws/hoofdnieuws/260564/chelsea-huurling-traint-voor-eerste-keer-mee-met-vitesse https://www.vitesseinside.nl/nieuws/hoofdnieuws/260564/chelsea-huurling-traint-voor-eerste-keer-mee-met-vitesse Jamal Blackman heeft dinsdagmiddag voor de eerste keer meegetraind met Vitesse. De Brit is revaliderende van een zware knieblessure en komt (voorlopig) nog niet in actie voor de club uit Arnhem.

Met Remko Pasveer, Kostas Lamprou, Bilal Bayazit en Jeroen Houwen. De kans dat de keeper van Chelsea dus gaat spelen bij Vitesse is klein. De huurling speelde eerder bij Middlesbrough, Östersunds FK in Zweden, Wycombe Wanderers en Sheffield United. 

 

]]>
Tue, 19 Nov 2019 15:49:00 +0100
KNVB maakt arbiter bekend voor duel tussen Sparta en Vitesse https://www.vitesseinside.nl/nieuws/hoofdnieuws/260528/knvb-maakt-arbiter-bekend-voor-duel-tussen-sparta-en-vitesse https://www.vitesseinside.nl/nieuws/hoofdnieuws/260528/knvb-maakt-arbiter-bekend-voor-duel-tussen-sparta-en-vitesse De KNVB heeft Christiaan Bax aangesteld om de wedstrijd tussen Sparta en Vitesse in goede banen te leiden. Het duel in Rotterdam wordt zondagmiddag om 16.45 uur gespeeld. 

Bax wordt op Het Kasteel bijgestaan door assistent-scheidsrechters Rens Bluemink en Roy de Nas. De KNVB heeft Laurens Gerrets aangewezen als vierde official. Ingmar Oostrom is aangesteld als VAR. Hij krijgt in Zeist assistentie van Mark Strijker.

Met Sparta treft Vitesse zondagmiddag de nummer twaalf van Nederland. De ploeg uit Rotterdam begon geweldig aan het seizoen, maar wist de laatste vier wedstrijden niet te winnen. Sparta lijkt dus in hetzelfde schuitje te zitten als de club uit Arnhem die de laatste drie wedstrijden verloor.

]]>
Tue, 19 Nov 2019 12:08:00 +0100
Hooliganisme wordt minder; Steeds minder politie-inzet rond wedstrijden https://www.vitesseinside.nl/nieuws/sfeer-supporters/260340/hooliganisme-wordt-minder-steeds-minder-politie-inzet-rond-wedstrijden https://www.vitesseinside.nl/nieuws/sfeer-supporters/260340/hooliganisme-wordt-minder-steeds-minder-politie-inzet-rond-wedstrijden Er worden steeds minder politieagenten ingezet om geweld in en rond voetbalstadions te voorkomen, zo schrijft het NRC maandagochtend. Volgens de politie is dat mogelijk, omdat grootschalige incidenten afnemen.

Bij het NRC maakte men een analyse van politiecijfers over voetbalvandalisme en daaruit blijkt dat de politie-inzet in de afgelopen tien jaar behoorlijk is gedaald. In het seizoen 2009-2010 rekende de politie gemiddeld 461 manuren rond een eredivisiewedstrijd. Vorig seizoen was dat 358 uur. Ook het aantal strafbare feiten is fors gedaald. Tien jaar geleden kwamen 952 mensen in aanraking met de politie, terwijl er vorig seizoen minder dan vijfhonderd mensen gepakt werden. 

Daar tegenover staat dat het geweld in de voetbalstadions vervangen is door supporters die onderling 'vechtafspraken' maken buiten het stadion. Volgens de politie wordt bij dergelijke afspraken 'veel grof geweld' gebruikt. Deze vechters aanpakken kost volgens de politie veel moeite. ''De jaren waarbij het hooliganisme in en rond de voetbalstadions in Nederland haar hoogtepunt beleefde liggen achter ons'', reageert Frank Paauw, korpschef van de Amsterdamse politie en landelijk portefeuillehouder voetbal.

]]>
Mon, 18 Nov 2019 08:06:06 +0100
Hernandez: ''Dit seizoen kan ik hopelijk mijn debuut maken'' https://www.vitesseinside.nl/nieuws/eerste-elftal/260172/hernandez-dit-seizoen-kan-ik-hopelijk-mijn-debuut-maken https://www.vitesseinside.nl/nieuws/eerste-elftal/260172/hernandez-dit-seizoen-kan-ik-hopelijk-mijn-debuut-maken Enrico Hernandez is een van de talenten uit de jeugdopleiding van Vitesse. Vorig jaar maakte hij de overstap van Ajax naar de Arnhemse club. In Gelderland leert hij veel van Theo Janssen.

''Theo Janssen heeft op hoog niveau gespeeld, hij leert mij bijvoorbeeld hoe ik moet lopen. Soms pakt hij je hard aan en is kritisch. Dat vind ik ook goed. Soms zegt hij iets goeds. Hij is in elk geval veel met me bezig. Ze zeggen dat ik nooit mag verslappen en altijd 100 procent moet geven'', vertelt hij aan Omroep Gelderland. De aanvaller heeft vertrouwen in zijn eigen kunnen. 

''Ik ben een technisch vaardige speler. Ik kan goed tussen de linies spelen en heb overzicht en gevoel voor diepte. Het lekkerst vind ik spelen op links en op 'tien' als aanvallende middenvelder. Ik ben multifunctioneel'', zegt het talent. Hij wil er alles aan doen om de Europese top te halen. ''Ik geloof in mezelf en dat is belangrijk. Alles kan als ik hard blijf trainen en mijn kwaliteiten benut. Dit seizoen wil ik een keer bij de selectie zitten en hopelijk mijn debuut maken. Dat zou al mooi zijn.''

 

]]>
Sun, 17 Nov 2019 13:46:00 +0100
Hernandez krijgt kansen bij Vitesse: ''Het is stap voor stap'' https://www.vitesseinside.nl/nieuws/eerste-elftal/260166/hernandez-krijgt-kansen-bij-vitesse-het-is-stap-voor-stap https://www.vitesseinside.nl/nieuws/eerste-elftal/260166/hernandez-krijgt-kansen-bij-vitesse-het-is-stap-voor-stap Vitesse oefende vrijdag tegen Heracles. Enrico Hernandez kreeg de kans zich te bewijzen. Hij geldt als een talent en is overtuigd van zijn voetballende kwaliteiten.

Hernandez werd geboren in Almere en speelde twee jaar in de jeugd van Ajax. ''Ik heb met jongens gespeeld die nu bij Jong Ajax of in het eerste spelen. Voetballen heb ik geleerd op straat. Dat heeft mij het meeste geholpen. Vorig jaar ben ik bij Vitesse terecht gekomen als eerstejaars A-junior. Nu train ik al regelmatig mee met de hoofdmacht'', vertelt hij trots aan Omroep Gelderland.

In het oefenduel met Heracles maakte Hernandez een gretige indruk. Zijn gevaarlijkste moment was een schot op de lat. ''Dat was een goed schot. Wij waren beter en dus was het jammer dat het achterin even niet goed stond. Toen sloegen ze direct toe'', doelt de voetballer op de tegengoal van Cyriel Dessers. Dat de jonge aanvaller mee mocht doen met de wedstrijd, laat zien dat de club vertrouwen in hem heeft. 

Vitesse laat Hernandez overal ervaring op doen om beter te worden en zijn grenzen te zoeken. ''Vaak hoor ik om de dag waar ik train. Dat kan ook bij de beloften zijn van Joseph Oosting, maar ik ben nog steeds A1 speler. Bij de eerste selectie heb ik nog niet gezeten, behalve dan bij oefenduels. Ik moet wachten op mijn kans, het is stap voor stap. De selectie is inderdaad niet zo breed. Er liggen dus zeker kansen.''

]]>
Sat, 16 Nov 2019 12:45:00 +0100
FOTO | Vitesse in rechterrijtje uitsupportersklassement https://www.vitesseinside.nl/nieuws/sfeer-supporters/260185/foto-vitesse-in-rechterrijtje-uitsupportersklassement https://www.vitesseinside.nl/nieuws/sfeer-supporters/260185/foto-vitesse-in-rechterrijtje-uitsupportersklassement Na zes uitwedstrijden staat Vitesse op een twaalfde plaats in het uitsupportersklassement van Fans On Tour. Tot dusver gingen er 1.887 supporters mee naar uitwedstrijden van Vitesse, een gemiddelde van 315 supporters per wedstrijd. PSV leidt met 5.050 supporters het uitsupportersklassement.

]]>
Sat, 16 Nov 2019 11:42:00 +0100