Van Hooijdonk: "Voor clubs als Vitesse is het hartstikke mooi"

Pierre van Hooijdonk
Pierre van Hooijdonk Foto: © Pro Shots

Feyenoord en PSV zouden elkaar dit seizoen zomaar eens kunnen treffen in de Conference League. De enige Europese clash was in 2002, toen ook al Feyenoord tegen PSV. Pierre van Hooijdonk scoorde zowel in het Phillips Stadion als in De Kuip.

Tijdens de return in Rotterdam leek Feyenoord aan het kortste eind te trekken totdat Van Hooijdonk de 1-1 binnenkopte. "Ik weet nog goed dat ik de bal heel even kwijt. Doordat ik iets achteroverviel, had ik geen goed zicht op de situatie. Maar een halve seconde later, toen ik de bal in de hoek zag ploffen, kwam alles samen in een soort ultieme explosie", blikt hij terug in het Algemeen Dagblad.

In de Conference League kan het duel zich zomaar herhalen. Van Hooijdonk heeft er gemengde gevoelens over. "Ik beschouw het als een soort promotiefeestje. Het zou geweldig zijn als ze die Conference League winnen natuurlijk, maar het is alsof je eerst gedegradeerd bent. Wij kwamen destijds uit de Champions League, als de nummer 3 in de poule. "

"Maar dit is realistisch gezien nog wel een treetje lager", oordeelt de oud-spits. "Voor clubs als AZ, Vitesse en bijvoorbeeld FC Utrecht is die Conference League hartstikke mooi. Maar voor Feyenoord en PSV zou de Europa League nog steeds de norm moeten zijn, vind ik."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 29 mei 2022, 14:30
Eredivisie
AZ -
-
Vitesse -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
4 FC Twente 34 18 68
5 AZ 34 20 61
6 Vitesse 34 -9 51
7 FC Utrecht 34 5 47
8 SC Heerenveen 34 -13 41
Bekijk de hele stand