PEC Zwolle keert na jaar van afwezigheid weer terug in Eredivisie

PEC Zwolle juicht
PEC Zwolle juicht Foto: © Pro Shots

PEC Zwolle is na een jaar afwezigheid weer terug in de Eredivisie. De Zwollenaren speelden vrijdagavond met 1-1 gelijk tegen Almere City, genoeg om te promoveren.

De afgelopen weken was PEC Zwolle al dicht bij de promotie, maar vrijdagavond was het feestje eindelijk daar. In Almere speelden beide ploegen niet goed. Na een onderbreking vanwege onweer, die uiteindelijk zo'n twintig minuten duurde, kwam Almere City op voorsprong. Stije Resink maakte de 1-0.

PEC Zwolle gaf niet op en Thomas van den Belt, vanaf komend seizoen spelend voor Feyenoord, maakte de gelijkmaker. Doelman Jasper Schendelaar voorkwam in de blessuretijd op knappe wijze nog de 2-1, waarna het feest los kon barsten voor PEC Zwolle.