Vitesse nieuws, transfers & geruchten

Opvallend: Van Nistelrooij stapt op, Rutten voor de groep bij PSV

Fred Rutten en Ruud van Nistelrooij op de bank bij PSV
Fred Rutten en Ruud van Nistelrooij op de bank bij PSV Foto: © Pro Shots

Ruud van Nistelrooij vertrekt per direct bij PSV, zo laat de club uit Eindhoven woensdagmiddag weten via de officiële kanalen. Dat besluit heeft de oefenmeester woensdagochtend genomen, nadat er dinsdagavond een gesprek heeft plaatsgevonden met de directie.

"Daarin werd besloten de focus op de wedstrijd van aanstaande zondag tegen AZ (in Alkmaar, red.) te houden en na het seizoen verder te praten", blikt PSV terug. "Van Nistelrooij meldde vanochtend dat er in zijn ogen te weinig draagvlak en support was binnen de club om langer door te gaan."

"Dit legde hij direct daarna ook uit aan de spelersgroep en staf. Aanstaande zondag neemt Fred Rutten, op verzoek van de directie, tijdelijk zijn rol als Hoofdtrainer over", vervolgt de club uit Eindhoven in een verklaring. "PSV betreurt Van Nistelrooij zijn besluit en is hem dankbaar voor het winnen van de Johan Cruijff Schaal en de TOTO KNVB Beker dit seizoen en hoopt het voetbaljaar af te sluiten met het behalen van de tweede plaats." Rutten was in het seizoen 2012/2013 hoofdtrainer bij Vitesse.

Lees meer:
0 reacties