''Ik zei: Nee, ik wil niet naar Vitesse, ik wil naar FC Twente''

0
''Ik zei: Nee, ik wil niet naar Vitesse, ik wil naar FC Twente''

Patrick van Aanholt baalt dat Chelsea in het verleden heeft voorkomen dat de vleugelverdediger op huurbasis de overstap zou maken naar FC Twente. De linkspoot moest van de Engelse grootmacht in 2012 tijdelijk naar Vitesse verkassen.

Van Aanholt speelde drie seizoenen in Arnhem, maar had liever bij FC Twente gespeeld. De linksback was akkoord met de Enschedese club en wilde graag onder Steve McClaren spelen, maar daar dacht technisch directeur Michael Emenalo van Chelsea anders over.

"Ik heb een aantal keren met hem gesproken", vertelt Van Aanholt tegenover The Athletic. "Ik schreeuwde tegen hem! Nadat mijn verhuur aan Wigan afgelopen was, had ik een akkoord met FC Twente. Zij waren de top in de Eredivisie. Steve McClaren was de manager en ik wilde onder hem spelen. Hij wilde me zo graag, dus ik dacht: Cool."

Emenalo zag een overgang van Van Aanholt naar Enschede niet zitten. "Michael belde me en zei me dat ik naar Vitesse moest. Ik zei: Nee, ik wil niet naar Vitesse, ik wil naar FC Twente. Hij zei: Nee, je moet naar Vitesse. Ik accepteerde het en ging daarheen, maar ik speelde niet." Uiteindelijk kwam Van Aanholt, die inmiddels indruk maakt bij Crystal Palace, in tweeënhalf jaar tot 69 competitieduels voor Vitesse.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!