'FC Barcelona wil toch Koeman; bondscoach blijft Nederlands elftal trouw'

0
'FC Barcelona wil toch Koeman; bondscoach blijft Nederlands elftal trouw'

FC Barcelona leek lange tijd geïnteresseerd te zijn in Ronald Koeman. De bedoeling was dat hij na het EK zou komen, maar het liefst wil de club nu al een nieuwe trainer hebben. 

Ernesto Valverde heeft weinig tot geen krediet meer in Camp Nou en daarom sprak de club de afgelopen dagen met Xavi en Koeman over de aanstaande vacature bij FC Barcelona. Beide trainers bedankten voor de interesse. Xavi vond het nog te vroeg om trainer bij de topclub te worden, aangezien hij pas een jaar als hoofdtrainer actief is. Koeman had volgens De Telegraaf een hele andere reden om af te zeggen. 

''Financieel heeft Barcelona hem, zonder te hebben onderhandeld, vele malen meer te bieden dan de KNVB. Dat het zijn wens is om ooit nog terug te keren als coach in Camp Nou is een publiek geheim. Koeman heeft die ambitie nooit onder stoelen of banken gestoken, maar hij doet dat niet ten koste van het Nederlands elftal op dit moment'', schrijft Marcel van der Kraan.

''Daarvoor is zijn band met de spelers te goed. In de voorbije kwalificatie voor EURO 2020 heeft hij al zijn energie in de groep en de staf gestoken. Daaruit is een van de meest homogene selecties voortgekomen die het Nederlands elftal ooit heeft gekend'', besluit de journalist over de oud-trainer van Vitesse.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!