'De Wit wijst Eredivisionist af': ''Voelde frictie tussen eigenaren''

0
'De Wit wijst Eredivisionist af': ''Voelde frictie tussen eigenaren''

Joost de Wit wordt niet de nieuwe algemeen directeur van ADO Den Haag. De 56-jarige voormalig voetbalbestuurder van Vitesse bedankte voor het Haagse aanbod.

"Als het aan de Chinezen ligt wordt dat de 35-jarige Mo Hamdi. Dat is tegen het zere been van rvc-voorzitter Ad Melkert, die weinig fiducie heeft in de kwaliteiten van rookie Hamdi. De voormalig politicus had liever de bij Vitesse vertrokken directeur Joost de Wit naar Den Haag gehaald", schrijft Valentijn Driessen, chef voetbal De Telegraaf.

De Wit liet al snel weten het niet te zien zitten. "De Wit haakte echter een dag na een verkennend onderhoud met Melkert en de familie Wang al af. Hij voelde frictie tussen de eigenaren uit China en de Nederlandse rvc-preses over de te volgen koers bij de club. Tevens kon De Wit zich niet vinden in het beeld en de verwachtingen die de Chinezen van hun club ADO Den Haag hebben."

"De Wit bezit alle competenties en ervaring van een directeur van een betaald voetbalorganisatie. Hij werkte twee jaar bij RKC en zes jaar bij Vitesse en was na Hans Nijland (FC Groningen) en Toon Gerbrands (PSV) de langstzittende Eredivisie-directeur. Maar hij betwijfelde of hij kon voldoen aan de internationale expansiedrift op de sponsormarkt, zoals de Chinezen die voor ogen hebben met ADO Den Haag", aldus Driessen.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!