Huis-dj Vitesse opent onlinemuseum: ''Het gaat best goed''

0
Huis-dj Vitesse opent onlinemuseum: ''Het gaat best goed''

Van fan tot huis-dj Walter Witlov tot shirtjes verzamelaar en vanaf nu heeft Jan Willem Gijsbers ook een onlinemuseum: vitesseshirts.nl. Aan de hand van een tijdlijn met verschillende Vitesse-shirts laat hij de geschiedenis van de club zien, hierbij gebruikt hij onder andere verhalen, foto's, muziek en gesprekken.

125 shirts heeft Gijsbers er al en die collectie wordt steeds groter. Vandaar dat hij er iets mee is gaan doen. "Ach, door de coronacrisis heb ik nu iets meer vrije tijd dan anders'', zegt Gijsbers, die ook bekend staat als huis-dj Walter Witlov, in gesprek met De Gelderlander.

De supporter bezocht als vier-jarige al met zijn vader wedstrijden van Vitesse in Stadio Nieuw-Monnikenhuize, werd huis-dj. Zijn eerste Vitesse-shirt ontving hij van een oud-stadionspeaker, Martin Esveld, in 1998. "Die kende ik vanuit het carnaval. Hij gaf me het shirt van Willem Korsten", zegt hij.

Daarna volgden er nog velen, waarvan hij er veel van spelers kreeg. "Daar moet ik het ook van hebben. De club is er terughoudend mee", geeft de huis-dj aan. Desondanks missen er nog veel, ook in het onlinemuseum. Gijsbers hoopt daarom dat andere verzamelaars of supporters met een bijzonder shirt hem willen helpen en het shirt willen laten fotograferen. "Dat gaat best goed", geeft hij aan. "13 juni gaan we weer fotograferen. Dan komen er weer dertig tot veertig shirts bij op de site."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!