'Frustrerend' jaar bij Vitesse: ''Dan zakt de moed in de schoenen''

0
'Frustrerend' jaar bij Vitesse: ''Dan zakt de moed in de schoenen''

De supporters van Vitesse zijn somber over de rest van het seizoen na de uitschakeling tegen Ajax in het bekertoernooi. Roderik van Veelen, voorzitter van de supportersvereniging van Vitesse, begrijpt het chagrijn bij de aanhang.

"Het is ook een beetje Arnhems om te zeggen: het wordt nooit wat", zegt Van Veelen tegenover Omroep Gelderland. "Maar natuurlijk is het teleurstellend als je uitgeschakeld wordt terwijl je denkt Ajax te treffen op en zwak moment en je De Kuip al een beetje ruikt."

"Je hoopt dat het gaat spoken, net zoals in 2017 in de kwartfinale tegen Feyenoord. Maar dat kwam niet gisteren. Ja, dan is iedereen de dag erna wel chagrijnig", aldus Van Veelen, die weet dat Vitesse ook via de play-offs Europees voetbal kan halen. "We zijn dan wel uit de beker, maar we doen nog steeds mee. De doelstelling is Europees voetbal. Via de beker, route één, is niet gelukt. Maar route twee loopt nog."

Toch is de preses niet te spreken over het huidige seizoen. "Het is een frustrerend jaar. Dat komt vooral doordat dit seizoen extreem is met ups en downs. We hadden de beste seizoensstart ooit en daarna bijna niks meer. Elke keer als de ploeg in de lift lijkt te zitten, lukt het tegen een laagvlieger weer niet. Daar word je wel sikkeneurig van, dan begrijp ik wel dat veel supporters al naar volgend seizoen kijken."

Toch is er volgens Van Veelen voldoende om voor te strijden. "Iedereen is blij met Sturing als coach en de verwachtingen waren meteen hoog. Vooral doordat hij het na het ontslag van Henk Fraser in 2017 meteen liet zien. Dat lukt nu even niet en dan zakt de moed in de schoenen. Ik vind het alleen nog te vroeg om te zeggen dat dit seizoen over en uit is."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!