Linssen als trainer: ''Met de club is besproken dit vaker te doen''

0
Linssen als trainer: ''Met de club is besproken dit vaker te doen''

De één is jeugdtrainer van Vitesse onder 17, de ander de smaakmaker in het eerste team. Het zou zomaar kunnen dat Bryan zijn broer Edwin ook in de volgende stap van zijn carrière volgt.

Of het trainerschap iets is voor Bryan, weet hij niet. "Vind ik moeilijk om te zeggen", zegt hij in VVCS. "Aan de ene kant ja. Ik kan goed met mensen omgaan en hou van het spelletje. Edwin zegt vaak: jij assistent, ik hoofdtrainer, dat zou een ideale combinatie zijn."

"Aan de andere kant: het lijkt me over een paar jaar ook weleens lekker om niet twee uur in de bus naar een uitwedstrijd te zitten in het weekend", vervolgt de aanvaller. "Maar goed, zoals het bij mij met alles gaat: ik zie wel hoe het komt. Dan zal het vast wel goed komen."

Enige ervaring heeft hij al wel, dankzij Edwin. "Bryan moest die zaterdag uitlopen tot twaalf uur en ik beschik niet over een assistent. Dat sloot dus mooi op elkaar aan", vertelt Edwin. "Het is voor die jongens geweldig. En met de club is ook al besproken om dit vaker te doen."

"Ik gebruik Bryan ook weleens tijdens een training", erkent hij. "Dan vraag ik hem na zijn training: 'Kom even bij mij een kwartiertje positiespel doen, de ballen inspelen.' Dat vinden die jonge spelers geweldig, ze kijken hun ogen uit."

"Ik zou het liever nog vaker willen doen, maar die tijd heb ik niet, omdat ik zelf moet voetballen", reageert Bryan. "Wat ik interessant vind is dat je als trainer het spel heel anders ziet dan als speler. Dan ben je meer met jezelf bezig en overzie je niet het geheel."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!