Wijnker geeft uitleg: ''Daarom zijn we uit de piramide gestapt''

0
Wijnker geeft uitleg: ''Daarom zijn we uit de piramide gestapt''

Aloys Wijnker, hoofd Vitesse Voetbal Academie, is inmiddels ruim een halfjaar actie bij de Arnhemmers. Wijnker heeft zin in het nieuwe seizoen en kijkt vol vertrouwen naar de jeugdopleiding van Vitesse.

"Vanaf de eerste dag voel ik me hier thuis", begint Wijnker zijn verhaal bij Vitesse TV. "Er zijn hier fijne mensen om mee te werken. Het is een warme club en ik heb het goed naar mijn zin. We hebben gelijk ook dingen in gang gezet. Uiteindelijk zul je het resultaat daarvan zien, maar dat heeft tijd nodig."

"Een aantal spelers van het eerste komt niet aan spelen toe. Wisselspelers van het eerste konden geen ritme behouden. Daarom zijn we uit de piramide gestapt. Daarom kunnen die jongens op maandagavond spelen met het belofteteam", vervolgt hij. "Daarom hebben we nu meer mogelijkheden."

Op 7 september begint voor de meeste teams de competitie. "De visie van ons wil ik op het veld terugzien. We moeten dominant zijn en initiatief tonen op het veld. Dat willen we terug zien komen. Daarbij staat de ontwikkeling van de speler centraal. Ze moeten uiteindelijk in Vitesse 1 komen. Dat is het doel. Of dat er een is of vijf of tien. We moeten structureel spelers opleiden voor het eerste elftal. Dat is mijn doel."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!