Vitesse aan tafel met meerdere partijen: ''Hopend op de Jackpot''

0
Vitesse aan tafel met meerdere partijen: ''Hopend op de Jackpot''

Iwan van Duren laat op de website van Voetbal International weten dat buitenlandse wedkantoren vanaf vrijdag 1 oktober reclame mogen maken in Nederland. De verslaggever beseft dat de gokwereld een 'overspannen circus' is met schimmige deals. 

"In de wandelgangen zoemt het al weken: of we wisten dat Twente dubbel zoveel krijgt van de TOTO als Heerenveen", schrijft hij. "En dat de clubs balen dat ze meer hadden kunnen krijgen als ze langer hadden gewacht. De meeste clubs hebben al een deal gesloten met TOTO of Unibet. Aanbieders genoeg."

"Schrijf maar op; vrijwel de hele Eredivisie zal uiteindelijk met TOTO en Unibet in zee gaan. In die volgorde ook", voorspelt hij. "De grote meerderheid van de Eredivisie-clubs heeft al getekende contracten. Tien daarvan kozen in een vroeg stadium voor de TOTO, dat met Feyenoord en PSV twee van de grootste clubs binnen sleept. Ajax en AZ kozen net als wat kleinere clubs, voor Unibet", weet Van Duren. 

"Anderen zoals Vitesse zitten nog aan tafel met meerdere partijen, hopend op de Jackpot. Naast PSV en Feyenoord kozen nog acht andere Eredivisie-clubs (waaronder dus FC Twente en SC Heerenveen, red.) voor TOTO", vervolgt hij. "De spelers van PSV zullen door de overeenkomst in vriendschappelijke wedstrijden en bekerduels met het logo van TOTO op hun mouw spelen", aldus Van Duren. 

"Bij veel van de andere clubs die een deal sloten met het bedrijf, geldt dat ook voor competitiewedstrijden. Daarmee wordt dus meer dan de helft van de Eredivisie gesponsord door TOTO, dat de clubs op een slim moment benaderde onder het motto van financiële bijstand in de coronacrisis. De bedragen variëren van vier ton (FC Twente) tot 75.000 euro per jaar (RKC Waalwijk)", onthult hij. Volgens Van Duren hoopt Vitesse op 'een bedrag richting het miljoen'. "Dat pakt AZ ook al." 

 

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!