Nijhuis blundert bij Sparta - Vitesse: ''Moet een penalty zijn''

0
Nijhuis blundert bij Sparta - Vitesse: ''Moet een penalty zijn''

Na de wedstrijd tussen Vitesse en Sparta Rotterdam ging het vooral over de arbitrage. Bij een 0-0 stand maakte Adil Auassar duidelijk hands in het strafschopgebied, maar de bal ging niet op de stip.

"Puur volgens de regel is dit een handsbal", aldus scheidsrechtersbaas Dick van Egmond bij ESPN. "Als je je armen zo hoog houdt, dan kun je niet anders dan fluiten. Ik weet dat Bas heeft meegenomen dat de bal wordt weggekopt, van de goal af. Maar dat staat niet in de regel, dat is dus geen overweging die kan worden meegenomen. De regel is helder. Dit moet een strafschop zijn omdat hij zijn arm in deze positie heeft. Daar mag geen misverstand over bestaan. Hij had hier voor een strafschop moeten fluiten."

Bas Nijhuis zal diens beslissingen deze week nog moeten uitleggen aan Van Egmond. "Dit is ook iets dat we van de week gaan bespreken. Het kan niet zo zijn dat scheidsrechters steeds andere beslissingen nemen dan dat de regels voorschrijven. Dat is niet de bedoeling. De VAR (Allard Lindhout, red.) zal wellicht op de lijn gekomen zijn om te overleggen, maar ze zijn samen tot het besluit gekomen niet in te grijpen."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!