Noodverordening in Arnhem: vrees voor rellende voetbalsupporters

0
Noodverordening in Arnhem: vrees voor rellende voetbalsupporters

Er geldt op Koningsdag een noodverordening in Arnhem uit vrees voor rellende voetbalsupporters. Burgemeester Ahmed Marcouch heeft de noodverordening afgekondigd om het de politie makkelijker te maken om in te grijpen.

Volgens De Gelderlander zijn er aanwijzingen dat voetbalsupporters van de harde kern van FC Twente en NEC naar Arnhem willen afreizen voor een treffen met de harde kern van Vitesse. Er staat tevens een coronademonstratie gepland van de organisatie 'Weg met dit Kabinet'. Daar zouden weer een groot aantal van zogenoemde Defend-groepen op af willen komen. 

De coronademonstratie is goedgekeurd door de gemeente Arnhem. Wel mogelijk er maximaal vijfhonderd demonstranten zijn en mag er alleen gedemonstreerd worden op de Markt. "Demonstreren is een grondrecht, en het is onze plicht om dat op een veilige manier te faciliteren door een geschikte plek aan te wijzen en afspraken te maken met de organisatie", laat burgemeester Marcouch weten.

"Signalen van risico's op rellen op verschillende plekken in de stad, brengen dat demonstratierecht in gevaar", vervolgt hij. "Bovendien zullen veel mensen op deze zonnige Koningsdag de parken opzoeken. Ik laat het niet toe dat gezinnen met jonge kinderen, of nietsvermoedende parkbezoekers, terecht komen in een groep relschoppers. Deze noodverordening is daarom nodig."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!