Pasveer trots: ''Dan is dit toch de mooiste finale om te winnen?''

0
Pasveer trots: ''Dan is dit toch de mooiste finale om te winnen?''

Vitesse neemt het zondagavond in de strijd om de KNVB Beker op tegen Ajax en Remko Pasveer wil dolgraag weer een prijs winnen met de club uit Arnhem. De ervaren doelman (37) won met PSV al twee keer de titel, maar bij de club uit Eindhoven was hij geen basisspeler. 

"Ik ben met PSV twee keer landskampioen geworden. Maar dat was als reserve. Dat voelt anders. Dat ís anders", legt hij uit in gesprek met de Gelderlander. "Ik had in de groep een aandeel, maar niet zozeer in het veld. Ik kreeg waardering, hoor. Phillip Cocu gaf dat als trainer ook nadrukkelijk aan", aldus Pasveer.

"Maar als sportman wil je écht deel uitmaken van het team. Verantwoordelijk zijn voor het succes. Met de KNVB-beker kan dat nu. Dit is voor mij in alles een heel grote wedstrijd", vervolgt de sluitpost, die nog altijd topfit is. "Ik ben een trainingsbeest. In alle eerlijkheid ben ik een beetje verslaafd aan die work-outs in de ochtend op Papendal. Maar ik heb me bij Vitesse ook opgericht uit een sportief dal. Dát zet me hier ook neer", constateert Pasveer, die uitkijkt naar het duel in De Kuip. 

"We doen het hele seizoen al op twee fronten mee. Ook in de competitie presteren we goed. Onze speelwijze wordt ervaren als aanvallend. Dat wij moeten opboksen tegen Ajax, is helder. Maar dat is toch ook mooi? Ajax had de zware loting, wij niet", blikt hij terug. "Ajax domineert het Nederlandse voetbal. Maar wij willen de beste zijn. De beker winnen. Dan is dit toch de mooiste finale om te winnen? Wij zijn niet klein. Wij zijn een underdog met kwaliteiten", besluit Pasveer. 

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!