Driessen onder de indruk: ''Letsch levert het bewijs bij Vitesse''

0
Driessen onder de indruk: ''Letsch levert het bewijs bij Vitesse''

Valentijn Driessen heeft in zijn column voor de Telegraaf hard uitgehaald naar de Duitse trainers Roger Schmidt en Thomas Tuchel. De verslaggever wijst op het feit dat Mohamed Ihattaren en Hakim Ziyech het 'lastig' hebben bij respectievelijk PSV en Chelsea. 

"Met Thomas Letsch (Vitesse) en Frank Wormuth (Heracles) in gedachten is generaliseren niet op z’n plaats", benadrukt hij. "Maar hoe hun landgenoten Roger Schmidt (PSV) en Thomas Tuchel (Chelsea) totale onderdanigheid verlangen van de Marokkaanse koninginnen op hun schaakbord en ze degraderen tot pionnen, geeft te denken", constateert Driessen. 

"De zelfoverschatting als voetbaltrainer druipt ervan af bij Schmidt en Tuchel. Alsof zij gezonden door God niet afhankelijk zijn van kwaliteiten van spelers", vervolgt hij kritisch. "People management – niet gespeeld maar gemeend – is een vereiste kwaliteit voor een trainer in de top. Letsch levert het bewijs bij Vitesse. Met zijn persoonlijke benadering perst hij het beste uit z’n sterren Oussama Tannane en Riechedly Bazoer."

"Niet Letsch of z’n spelsysteem zijn het belangrijkste voor Letsch, maar het rendement van zijn spelers individueel", legt hij uit. "Bij ESPN zei Letsch dat hij pas na inventarisatie van het spelersmateriaal een passend spelsysteem bedacht. Als ondergeschikte van PSV-trainer Schmidt bij RB Salzburg in 2014 staat de visie van ’assistent’ Letsch diametraal tegenover die van zijn voormalige hoofdcoach. Geconfronteerd met dit schisma paste Letsch voor de eer om hier dieper op in te gaan", besluit Driessen. 

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!