Jeugd floreert in Arnhem: ''Hij was apetrots dat hij mee mocht''

0
Jeugd floreert in Arnhem: ''Hij was apetrots dat hij mee mocht''

Sinds de komst van Thomas Letsch in Arnhem floreert de jeugdopleiding. Allerlei talenten krijgen opeens kansen, en pakken die. Zo ook Daan Huisman.

"Vorig jaar rond deze tijd had Huisman nog niet eens een contract", schrijft Iwan van Duren in Voetbal International. "Hij werkte als vakkenvuller bij de Jumbo en was apetrots dat hij mee mocht op trainingskamp. In Arnhem brak zelden iemand door. Dit was al heel wat. Maar sinds de komst van Thomas Letsch is alles anders."

Letsch vertelde zelf dat hij het nogal logisch vond. "We hebben zoveel in huis. Jongens als Huisman hebben me echt verbaasd, die verdient het gewoon bij de selectie te zitten. Waarom zouden we iemand halen als we zo'n speler in huis hebben? Het mooiste is dat hij echt iedere training en wedstrijd beter lijkt te worden", aldus de trainer.

In de airbornewedstrijd tegen Sparta mocht Huisman zijn debuut maken. Van Duren: "Huisman maakte zijn eerste vliegminuten tussen de grote mannen. En intussen bloeit hij, mede door de constructieve aanpak van Letsch die als een leraar niet alleen kritiek geeft, maar bovenal met oplossingen komt."

 

 

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!