Beerens zet punt achter loopbaan: ''Kies er nu bewust voor''

0
Beerens zet punt achter loopbaan: ''Kies er nu bewust voor''

Roy Beerens is niet langer profvoetballer. De routinier heeft besloten om per direct een punt achter zijn loopbaan te zetten.

De 33-jarige aanvaller had nog een contract tot medio 2021 bij Vitesse, maar heeft besloten het seizoen niet af te maken. Beerens doorliep de jeugdopleiding van PSV en haalde ook het eerste elftal van de Eindhovenaren. Met PSV werd hij tweemaal kampioen. De aanvaller was ook vier seizoenen actief bij SC Heerenveen, waarmee hij de bekerfinale won.

Verder speelde Beerens bij NEC, AZ, Hertha BSC en Reading. In januari 2018 streek hij neer bij Vitesse, maar zijn laatste officiële wedstrijd dateert van januari 2019. Beerens, die tweemaal uitkwam voor het Nederlands elftal, kijkt met een goed gevoel terug op zijn loopbaan.

"De voetbalwereld heeft mij fantastische herinneringen opgeleverd", vertelt hij op de officiële website van Vitesse. "Ik heb prijzen gewonnen, bij mooie clubs gespeeld, ervaring opgedaan in het buitenland en het Nederlands elftal gehaald. Het was een prachtige tijd, maar ik kies er nu bewust voor om te stoppen."

"Ik wil de huidige leiding bij Vitesse bedanken, voor de respectvolle manier waarop zij met mij zijn omgegaan", vervolgt hij. "De komende tijd ga ik uitzoeken hoe ik de toekomst wil invullen. Zeker is wel dat ik, nu ik meer tijd heb, ga genieten van mijn zoontje, die in de jeugdopleiding bij PSV speelt."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!