Van Hanegem kritisch: ''Dat ze bij Vitesse spelen, heeft een oorzaak''

0
Van Hanegem kritisch: ''Dat ze bij Vitesse spelen, heeft een oorzaak''

Na de overwinning van Vitesse gistermiddag waren er veel lovende woorden voor Bazoer en Tannane. Willem van Hanegem wijst in zijn column in het Algemeen Dagblad wel op een groot probleem van het tweetal.

"Dat Vitesse met een derde plek de winterstop in zal gaan, heeft veel met de prestaties van Tannane en Riechedly Bazoer te maken", begint De Kromme, zoals zijn bijnaam luidt. "Maar zoals ik die twee gisteren zag, dacht ik: er is straks geen weg meer terug voor die trainer. Ze spelen volledig hun eigen wedstrijd. Bazoer speelde een aardige eerste helft, maar na rust was hij met van alles bezig en steeds minder met voetballen."

"Begrijp me niet verkeerd. Bazoer en Tannane zijn in mijn ogen echt goede spelers", weet van Hanegem. "Maar dat ze bij Vitesse spelen en niet in de top, heeft een oorzaak. Dat moeten ze nu wel beseffen. Als ze die stap ooit nog willen maken, dan moeten ze af van dingen die afleiden en puur bezig zijn met het spel. Zinloze dingen kunnen wel bij Vitesse, maar niet bij een club waar allemaal goede spelers rondlopen."

Hij gaat verder. "Gele of zelfs rode kaarten liggen ook voortdurend op de loer. Voor Bazoer en zeker ook voor Tannane. Dat hij die bal op het hoofd gooide van Bart Nieuwkoop, dat hoeft voor mij helemaal geen rood te zijn. Maar er zijn wel scheidsrechters die hem geven. Zeker in ons arbiterskorps, waar al maandenlang geen peil op valt te trekken."

 

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!