Letsch gefrustreerd: ''Er worden te veel kaarten gegeven''

0
Letsch gefrustreerd: ''Er worden te veel kaarten gegeven''

Vitesse wist al drie keer dit seizoen een wedstrijd te beëindigen met tien man. Daarmee lijken ze geen uitzondering, maar eerder de regel in de Eredivisie. Er worden veel rode kaarten gegeven.

"Na een derde van de competitie staat de teller in Arnhem op drie rode kaarten. Bij AZ is vijf keer een speler weggestuurd. In totaal zijn er door het scheidsrechterskorps nu al 37 rode kaarten uitgedeeld", schrijft Lex Lammers van De Gelderlander.

"Drie keer rood is simpelweg te veel", adus trainer Thomas Letsch. "We komen door de rode kaarten telkens ernstig in de problemen." Letsch ziet wel dat er in de Eredivisie erg veel rode kaarten worden uitgedeeld.

"In de eredivisie worden veel rode kaarten gegeven", vertelt hij. "Dat stel ik vast. Ik vond de rode kaart voor Riechedly Bazoer tegen FC Emmen daarbij zwaar bestraft. Die duels zie ik zoveel meer in de eredivisie. De videoscheidsrechter greep in, nadat er een gele kaart was gegeven."

Hij is duidelijk over de rol van de VAR. "Het komt wel vaak voor dat de VAR ingrijpt. Niet alleen bij ons. Ook bij andere clubs. Nu, bij Touré, staat de arbiter bovenop de situatie. Hij geeft geel. En dan grijpt de VAR in. Dan is de teneur van: ‘Kijk dit nog even na’. Vervolgens komt er rood. Dat begrijp ik niet." 

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!