Wittek tempert verwachtingen: ''Dat is echt een verkeerde insteek''

0
Wittek tempert verwachtingen: ''Dat is echt een verkeerde insteek''

Vitesse draait tot nu toe dit seizoen mee in de top van de Eredivisie. Toch zal Vitesse niet meestrijden om de titel, verwacht Maximilian Wittek.

"Waar dit eindigt? Dat weet je natuurlijk niet", vertelt hij in Voetbal International. "Het doel blijft Europees voetbal. Nee joh, niks net als Leicester City kampioen worden terwijl het volgens niemand mogelijk was. AZ vorig jaar? Nee, dat is echt een verkeerde insteek, zo mogen we niet denken."

"Daar komt wel wat meer bij kijken", vervolgt hij. "Kijk naar de begrotingen en selecties, naar de geschiedenis. Ajax en PSV moeten als doel de titel hebben, niet Vitesse. Of we tweede, derde of vierde worden is ook speculatie. We zijn goed begonnen, dát is wat telt. We zullen elke wedstrijd moeten vechten voor de punten."

Hij hoopt snel het Vitesse-publiek te mogen begroeten in de Gelredome. "Je bent zo in je focus en thuis kan het publiek je natuurlijk iets extra’s geven, maar uiteindelijk telt wat je op het veld brengt en daar zijn de invloeden van buitenaf niet zo belangrijk. Nu genieten onze supporters hopelijk thuis."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!