Been vol lof: ''Ik zie Vitesse als outsider voor de landstitel''

0
Been vol lof: ''Ik zie Vitesse als outsider voor de landstitel''

Vitesse is na acht wedstrijden in de Eredivisie samen met Ajax koploper van de Eredivisie. Mario Been, oud-trainer van Feyenoord, is niet verrast dat de Arnhemmers het seizoen zo voortvarend zijn gestart.

"Zij hebben de zaken alleraardigst voor elkaar, met Bazoer als extra voetballer in de verdediging, Openda, Broja en Tannane als gevaarlijke aanvallers en Wittek, die ik een heerlijke back vind", zo begint Been in het Algemeen Dagblad. "En Vitesse heeft het voordeel dat het van wedstrijd tot wedstrijd kan leven en daardoor minder snel met blessures te maken zal krijgen."

"AZ is al het hele seizoen Europees actief en levert daarnaast veel internationals aan het grote en kleine Oranje af. Dat gaat tijdens dit propvolle seizoen toch ten koste van de fit- en frisheid. Spelers van topclubs hebben überhaupt geen rust", zo vervolgt Been.

Been denkt dat het grote aantal wedstrijden voor problemen kan gaan zorgen. "Ik las dat in Engeland al vijftig procent meer spierblessures zijn geconstateerd. Bij Feyenoord valt Haps nu weer weg. Wat dat betreft heeft Vitesse een dik voordeel. Ik zie ze ook als outsider voor de landstitel."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!