Bazoer: ''Mensen om me heen weten dat dat helemaal niet klopt''

0
Bazoer: ''Mensen om me heen weten dat dat helemaal niet klopt''

Riechedly Bazoer was een speler met flinke mogelijkheden, maar speelt nu in de subtop van de Eredivisie. De middenvelder van Vitesse staat bekend om zijn voetballende kwaliteiten, maar wordt ook gezien als een 'lastige jongen'.

"Ik heb niet gelijk een stempel gekregen, zeker niet", stelt Bazoer in gesprek met Voetbal International. "Ik heb juist heel veel hulp gehad. Ook bij PSV was het meteen warm, bij Ajax was er gelijk een plan. Dan kom je in de spotlights. De media hebben een bepaald beeld van me gecreëerd. Mensen om me heen weten dat dat helemaal niet klopt."

"Hoe dat komt? Doordat er wat incidenten zijn geweest en dan worden er heel snel conclusies getrokken. Die zijn vaak negatief", aldus Bazoer, die ook een andere kant heeft. "Ik ben lief, aardig, zacht en ja, ik heb ook emoties. Als je bij mij over de schreef gaat, komt de straat in me boven, dan is het bij mij: Tot hier en niet verder."

Bazoer is opgegroeid op de pleintjes. "Ik zat al vanaf mijn negende bij PSV. Reisde ik vanuit Utrecht iedere dag op en neer. Daar heb ik dat wel geleerd. Op het pleintje moet je de baas zijn, dan moet je voor jezelf opkomen. Maar in de voetbalwereld moet je slim zijn en soms weglopen. Op een pleintje blijf je staan. Loop je weg, dan verlies je. Nu moet je júíst weglopen, niet wachten op een escalatie", besluit hij.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!