Vitesse schrijft geschiedenis: ''Dit worden verhalen voor later''

0
Vitesse schrijft geschiedenis: ''Dit worden verhalen voor later''

Vitesse won zondagmiddag met 2-1 van PSV. De zege in het Gelredome is een historische. Vitesse won in 23 jaar nog nooit in het 'nieuwe' stadion van PSV.

"We hoorden vooraf wel dat dit een grote wedstrijd was", zegt verdediger Maximilian Wittek in gesprek met De Gelderlander. "Dat Vitesse in GelreDome nog nooit van PSV had gewonnen. Maar het was binnen de selectie geen grote zaak. Nu dringt eigenlijk pas door dat dit echt een belangrijke zege is."

Wittek was met twee assists belangrijk bij de 2-1 zege van Vitesse, maar vond de zege niet geheel onverwacht. "PSV was de favoriet. Maar wij zijn niet zomaar een outsider. Het voelt nu onwezenlijk geschiedenis te schrijven. Maar het is geweldig dat we met dit team de ban hebben gebroken. Dit worden verhalen voor later. Daar staan onze namen bij."

Volgens de vleugelverdediger won Vitesse het duel op eigen kracht. "Dat PSV de uitweg niet kon vinden, is onze verdienste", stelt hij. "We stonden als team goed. Zeker in de eerste helft. Uiteindelijk is het ook overleven. Het blijft wel PSV."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!