Bruns blij met basisplek: ''Als trainer was hij niet mijn type''

0
Bruns blij met basisplek: ''Als trainer was hij niet mijn type''

Thomas Bruns krijgt eindelijk het vertrouwen bij Vitesse. De 28-jarig middenvelder werd de afgelopen twee seizoenen verhuurd aan FC Groningen, PEC Zwolle en VVV-Venlo, maar is onder de nieuwe trainer Thomas Letsch een basisplek.

"Ik ben fit teruggekomen uit de coronatijd", zegt Bruns in gesprek met TC Tubantia. "Fitter dan ik was. Ook met het idee: ik wil er alles aan doen om alsnog in de plannen van de trainer voor te komen. We hebben een gesprek gehad, hij vroeg wat er de laatste jaren was gebeurd. Dat heb ik hem uitgelegd. Hij zei: 'zorg dat je fit bent, dan krijg je dezelfde kans als de rest'. Hij houdt woord." 

Bruns is bezig aan zijn vierde seizoen bij Vitesse en speelde lange tijd niet. "In mijn eerste seizoen speelde ik veel onder Henk Fraser, tot ik mijn plek moest afstaan aan Mason Mount. Als voetballer vind je altijd dat je moet spelen, maar Mount was en is beter dan ik. Hij speelt niet voor niets nu bij Chelsea. In zo'n geval moet je ook eerlijk tegen jezelf zijn. Daarna kwam Slutskiy en ben ik vooral verhuurd geweest. Als persoon vind ik Slutskiy echt een goede man, als trainer was hij niet mijn type", aldus de middenvelder.

De afgelopen twee seizoenen werd Bruns verhuurd. "Bij Groningen heb ik een leuke tijd gehad. Toen ik kwam, stonden we bijna onderaan en uiteindelijk haalden we de play-offs. Bij Zwolle liep het niet lekker, maar bij VVV had ik het weer enorm naar mijn zin. Al duurde dat avontuur door corona maar zes wedstrijden. Ik weet hoe het er bij verschillende clubs aan toe gaat, dat neem ik mee in mijn bagage."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!