Van Hanegem roemt uitblinkers van Vitesse: ''Daar hou ik van''

0
Van Hanegem roemt uitblinkers van Vitesse: ''Daar hou ik van''

Willem van Hanegem heeft het in zijn column voor het Algemeen Dagblad opgenomen voor Mohamed Ihattaren. 'De Kromme' hoopt dat de aanvaller van PSV binnenkort zijn debuut gaat maken bij het Nederlands elftal. 

"Als Frank de Boer nou goed wil starten bij Oranje, geeft hij die gozer speeltijd volgende maand tegen Mexico", schrijft hij. "Dit is een geweldig talent dat je door een moeilijke fase in zijn leven moet helpen. Dan moet je niet zeveren over systemen of over een kilo meer of minder. Dwight Lodeweges liet hem bij Oranje ook maar zitten", blikt Van Hanegem terug.

"Terwijl we daarvoor op onze knieën lagen of hij alsjeblieft voor Nederland wilde kiezen. Als ík dat al teleurstellend vind, hoe zal de speler zelf dat vinden? Maar trainers willen altijd iemand veranderen en dan straks de credits opeisen", vervolgt de voormalig profvoetballer kritisch. "Wie doet dat straks bij Oussama Tannane, die heerlijk speelde namens Vitesse tegen Ajax?"

"Die gozer laat net als Riechedly Bazoer de kaas niet van zijn brood eten, daar hou ik van. Geef die twee verantwoordelijkheid en ze betalen je terug met prestaties", adviseert hij. "Overigens was Tannane niet eens de allerbeste speler op het veld. Dat was de Braziliaan Antony van Ajax, wat een voetballer is dat. Flitsende acties, alles op volle snelheid en ook nog eens doelpunten. Dat gaat een sensatie worden in de eredivisie", besluit Van Hanegem enthousiast. 

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!