Been roemt 'middenvelder' van Vitesse: ''Dat doet hij goed''

0
Been roemt 'middenvelder' van Vitesse: ''Dat doet hij goed''

Mario Been heeft als rapporteur van de Telegraaf zijn 'Elftal van de Week' samengesteld. De voormalig Feyenoord-trainer heeft onder andere Pawel Bochniewicz en Riechedly Bazoer geselecteerd na de eerste speelronde in de Eredivisie. 

"Bochniewicz is een Pools international, die SC Heerenveen pas afgelopen week heeft binnengehaald. Dan is het knap dat hij zich zo snel aanpast", legt hij uit. "Met zijn kopgoal tegen Willem II, gaf hij bovendien direct zijn visitekaartje af. Bazoer is eigenlijk een middenvelder, maar staat dit seizoen bij Vitesse tussen de twee centrale verdedigers in. Dat doet hij goed. Hij heeft de opbouwende kwaliteiten om het spel in beweging te brengen", aldus Been, die ook vol lof is over Joey Veerman.

"Hij is creatief en stond aan de basis van de openingsgoal van Lucas Woudenberg. Bovendien ziet Joey dingen die anderen niet zien", vervolgt hij enthousiast. "In dat opzicht is hij verder dan de rest. Naast hem heb ik een plekje ingeruimd voor Pablo Rosario (PSV red.). Die zoekt de oplossing momenteel veel vaker vooruit dan vorig seizoen, toen hij veelvuldig koos voor terugspeelballen", besluit Been. 

"Hij was bovendien sterk in de duels en gaf de assist bij de goal van Gakpo. Mijn middenveld wordt gecomplementeerd door Antony", vertelt de voormalig Feyenoord-trainer. "In een heel matig Ajax - vooral na de rode kaart voor Nico Tagliafico - was hij degene die toch dreigend en bepalend was. Van hem gaan we dit seizoen nog vaak genieten", besluit Been. 

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!