''Dat is nog altijd een behoorlijk gat ten opzichte van Vitesse''

0
''Dat is nog altijd een behoorlijk gat ten opzichte van Vitesse''

In de nieuwe uitgave van het weekblad Voetbal International wordt eens dieper ingegaan op het salarishuis van FC Utrecht. De club lijkt het erg breed te hebben, maar in de praktijk blijkt dat toch wel mee te vallen.

De complete begroting van FC Utrecht, die zo rond de twintig miljoen euro ligt, is nog steeds gelijk aan die van vorig seizoen. Daarvan is tussen de zeven en acht miljoen gereserveerd voor het salarishuis, schrijft journalist Stef de Bont in het tijdschrift. "En dat is nog altijd een behoorlijk gat ten opzichte van bijvoorbeeld AZ en Vitesse", meent technisch directeur Jordy Zuidam.

"De clubleiding bezweert dat er vooralsnog geen rooftop op het Utrechtse salarishuis is gebouwd", schrijft Stef de Bont in Voetbal International. "Navraag in de kleedkamer leert dat de bestbetaalde speler inmiddels ruim drie ton verdient. Niet zo lang geleden was dat nog 250 duizend.

In tegenstelling tot de verhalen over de zogenaamde dikke portemonnee van FC Utrecht, lijkt geld dus niet de drijfveer achter de goede zaken van de laatste tijd. "Dat Elia hier komt voetballen, is vooral een sportief verhaal. Als hij voor het geld had gekozen, dan had hij wel ergens anders getekend", aldus Zuidam.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!