Lof voor 'super fitte' Pasveer: ''Hij wil nog een paar jaar spelen''

0
Lof voor 'super fitte' Pasveer: ''Hij wil nog een paar jaar spelen''

Remko Pasveer gold in de jeugdopleiding van FC Twente als talentvolle doelman, maar de keeper van Vitesse kwam in drie seizoenen tot slechts veertien competitieduels in het eerste elftal.

Via Heracles Almelo, Go Ahead Eagles, PSV en Vitesse ontpopte Pasveer zich toch tot een zeer betrouwbare doelman in de Eredivisie. "Ik vind dat hij redelijk veel uit zijn carrière gehaald heeft", zegt zijn vader Eddie Pasveer bij VoetbalTijd. "Hij heeft alleen de pech gehad dat hij bij PSV niet echt veel gespeeld heeft. Maar dat hoort ook bij het topvoetbal."

Pasveer junior debuteerde bij FC Twente, maar daar vertrok hij in 2006. "Bij FC Twente was hij iets van 21 jaar en was hij nog niet helemaal rijp voor die positie", is zijn vader realistisch. "Bij PSV was dat wel zo en PSV heeft hem om die reden ook gehaald. Ze wilden een keeper hebben die de strijd met Jeroen Zoet aan kon en dat is ook gebeurd. Hij heeft wel druk op Zoet gezet, maar hij heeft net niet gehaald wat erin zat."

Pasveer is inmiddels 36 jaar en staat onder de lat bij Vitesse. Of een terugkeer naar FC Twente nog een optie is? "Dat zou op zich wel mooi zijn", reageert Eddie Pasveer, die in het verleden keeperstrainer bij FC Twente was. "Ik zou het ook wel toejuichen. Maar er zijn dan andere dingen die spelen. Het gaat bijvoorbeeld ook om financiën."

Fysiek zou Pasveer het volgens zijn vader nog makkelijk aankunnen. "Hij is 36 en wil nog een paar jaar spelen. Maar hij is super fit. Het is ongelofelijk, ook hoe hij voor zichzelf traint. Hij heeft een geweldige discipline daarin. Dat is vrij uniek."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!