Koeman: ''Spelers zijn altijd zeer positief over Schreuder''

0
Koeman: ''Spelers zijn altijd zeer positief over Schreuder''

Ronald Koeman is woensdagavond gepresenteerd als nieuwe trainer van FC Barcelona. De oud-bondscoach heeft voormalig Vitesse-assistent Alfred Schreuder op het oog als rechterhand.

Koeman hoopt dat Schreuder snel tot een akkoord komt met FC Barcelona. "Je zoekt naar iemand met ervaring in veldtrainingen", legt Koeman zijn keuze uit in gesprek met de NOS. "Schreuder heeft in zijn periode bij Ajax (als assistent van Erik ten Hag, red.) veel invloed gehad en spelers zijn altijd zeer positief over hem."

Schreuder was een aantal jaar geleden assistent-trainer bij Hoffenheim. "Hij is assistent geweest van Julian Nagelsmann, de coming-man in de trainerswereld, en heeft hij veel ideeën", aldus Koeman over Schreuder, die vorig seizoen hoofdtrainer was bij Hoffenheim.

Koeman zal veel op het veld staan bij Barcelona, maar toch ziet hij zichzelf op voorhand vooral als manager van het eerste elftal. "Ik heb geleerd dat die rol mij het beste ligt", geeft hij aan. "En de rol die Schreuder kan vervullen, ligt hem het beste."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!