KNVB bevestigt vertrek Koeman: ''We betreuren de beslissing''

0
KNVB bevestigt vertrek Koeman: ''We betreuren de beslissing''

Ronald Koeman vertrekt definitief als bondscoach van het Nederlands elftal, dat meldt de KNVB op de officiële website. De oud-trainer van Vitesse wordt de nieuwe hoofdtrainer van FC Barcelona.

"Ik vond het een eer om bondscoach van Nederland te zijn", reageert Koeman. "De afgelopen twee en een half jaar heb ik er alles aan gedaan om successen met Oranje te behalen. Ik kijk met trots terug wat we samen in die periode hebben bereikt. Het Nederlands elftal heeft een mooie toekomst, daar ben ik van overtuigd. Dat Barcelona mijn droomclub is, weet iedereen. Het voelt voor mij heel bijzonder daar coach te kunnen worden."

Directeur betaald voetbal Eric Gudde baalt van het vertrek van Koeman. "We betreuren de beslissing van Ronald, maar respecteren zijn keuze. In de periode dat Ronald bondscoach is geweest heeft hij zeer goede resultaten met het Nederlands elftal geboekt. Hij heeft Oranje weer kleur op de wangen gegeven, na een aantal moeizame jaren. En daar zijn we hem zeer erkentelijk voor. De spelersgroep heeft zich ondertussen geweldig ontwikkeld, wat dat betreft kunnen we verder op de ingeslagen weg", aldus Gudde.

Assistent-trainer Dwight Lodeweges zal fungeren als interim-bondscoach, tot de KNVB een opvolger voor Ronald Koeman heeft benoemd.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!